De Staat van de Ouder over passend onderwijs

|

Wat is er terecht gekomen van het ideaal van passend onderwijs? Na een officieel evaluatierapport is er nu ook een evaluatie van Ouders en Onderwijs. Dit platform van ouders legt de vinger op de zere plek in haar Staat van de Ouder 2020, helemaal gewijd aan het thema passend onderwijs.

Uit het voorwoord:

Voor deze Staat van de Ouder spraken we meer dan honderd ouders over passend onderwijs. Wat me diep raakt is dat veel van hen zich alleen en niet serieus genomen voelen. Zo weten ouders van klasgenoten vaak niet wat er speelt en is er weinig begrip voor ouders van kinderen met een ondersteuningsbehoefte. Onbedoeld wordt er hard geoordeeld. Zo worden vragende ouders lastig gevonden. Ze zouden er met al hun wensen voor zorgen dat de rest van de klas minder aandacht krijgt. En ligt het wel aan het kind? Het zijn vast de ouders die voor problemen zorgen. Ouders die vechten voor passend onderwijs voor hun kinderen voelen vaak het harde oordeel dat anderen onbedoeld afgeven.

Daarna lees je alles over de knelpunten binnen het huidige passend onderwijs én over hoe het wel kan en moet, volgens Ouders en Onderwijs.

Op deze pagina van Ouders en Onderwijs vind je de Staat van de Ouder.

Lees onze visie op het officiële evaluatierapport passend onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.