16 juni: Neurodiversity Pride Day 2023

|

Op 16 juni 2023 vieren we Neurodiversity Pride Day, de jaarlijkse dag van trots voor neurodivergente mensen. Het inhoudelijke thema van 2023 is “What’s STRONG with you?”.

Op deze in Nederland ontstane dag vieren we sinds 2018 de meerwaarde van neurodiversiteit en geven we aandacht aan wat “wij als NDers” bijzonder maken en bijdragen aan de samenleving, zowel als groep, als uniek individu. We vieren de positieve kant van ieders neurologische verschillen en de kracht van je authentieke zelf durven zijn. Dit jaar vragen we alle deelnemers de vraag: Wat is er STERK met jou?

Neuro-inclusieve politicus en meer

Op de website van Neurodiverstity Pride Day 2023 vind je al een aantal activiteiten en events, zoals de Neuro-inclusieve Politicus 2023 Award, en de 2 dagen durende conferentie “NeuroEmergence” met veel aandacht voor dyslexie.

17 juni: Online Dyslexie Café over neurodiversiteit

Op 17 juni staat de online meeting van ons Online Dyslexie Café in het teken van neurodiversiteit. Daarnaast zijn er vele activiteiten over de hele wereld die aandacht geven aan de 6e editie van Neurodiversity Pride Day, en we zouden het geweldig vinden als jij ook meedoet. Er zijn talloze manieren om mee te doen, met activiteiten, reflectie tijd voor jezelf, of door ook iets te organiseren als een lunch of picknick, workshop, het plaatsen van een bericht op social media of het houden van een talk over neurodiversiteit. In bedrijven vinden vaak ook interne bijeenkomsten plaats van hun eigen D&I of Neurodiversiteitsnetwerk van medewerkers.

(met dank aan: Neurodiversity Pride Day 2023 en de Neurodiversity Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.