Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Alle info over studeren met ADHD, dyslexie en dyscalculie bij elkaar

Studeren met ADHD/ADD, dyslexie en/of dyscalculie is soms een uitdaging. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor inclusief en toegankelijk hoger onderwijs. Vanaf nu is er ook een website waarop alle informatie over studeren met een ondersteuningsvraag bij elkaar staat: hogeronderwijstoegankelijk.nl.

Brede kijk op ondersteuningsvragen

De website is er niet alleen voor studenten met een ‘functiebeperking’ (zoals ADHD/dyslexie) of een chronische ziekte of handicap, maar ook voor studenten die last hebben van (faal)angst, concentratieproblemen of moeite met sociale vaardigheden. Of meer praktische zaken zoals geldproblemen, vervoersproblemen, een zwangerschap of mantelzorg. Alles dus waarbij je tijdens je studie soms net wat extra ondersteuning of maatwerk nodig hebt.

Voorzieningen, regelingen en info per opleiding

Op de website vind je informatie over voorzieningen en regelingen, voor datgene waar jij tegenaan loopt. Daarnaast kun je er ook alle hogescholen en universiteiten vinden met de contactgegevens van decanen voor studenten met een ondersteuningsvraag. Plus per opleiding de webpagina waar je meer info vindt over ‘studeren met een functiebeperking’.

Echt een aanwinst, deze website, die een samenwerking is van een aantal partijen, waaronder ECIO.
www.hogeronderwijstoegankelijk.nl

Voor meer info en tips over studeren met ADHD/ADD, KIJK HIER.

Voor meer info en tips over studeren met dyslexie, KIJK HIER.

Voor meer info en tips over studeren met dyscalculie, KIJK HIER.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam