Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Ledendag en ALV 18 juni 2016: Contact met elkaar en in de achtbaan van een superverteller

|

Alleen een ALV is wel saai! Dus hadden we er een leuk en inspirerend programma omheen verzorgd; ledendag op zaterdag 18 juni in Utrecht. En zo was de wel wat krappe werfkelder in hartje Utrecht even een bruisend geheel van gesprekken over de vereniging en een bijzondere performance van een echte ADHD’er.

portret_kevin_roberts
Kevin Roberts

Ferrari met fietsremmen

Die ADHD’er was de Amerikaan Kevin Roberts, met een verhaal over de ADHD van Oskar Schindler…en die van hem zelf. Wat een feest om naar die man te kijken en luisteren! ‘ADHD’er s hebben het motorvermogen van een Ferrari, met de remmen van een fiets’, was één van zijn vele pakkende oneliners, in een verhaal dat alle kanten op leek te gaan en hilarisch was vanwege de briljante interactie met zijn publiek. Maar de boodschap was helder: ADHD’ers hebben ongekende vermogens, die vaak pas pas tot bloei komen als er de nodige spanning en urgentie gevoeld wordt. En zonder een paar mensen die voor ondersteuning zorgen in de dingen die de ADHD’er niet liggen, lukt het zelden. Meer weten over Kevin Roberts? Bekijk zijn website of mail hem.

AD(H)D-cafés: pareltjes die meer aandacht verdienen

Behalve deze bijna fysieke ervaring van het verhaal van Roberts hebben leden, vrijwilligers en bestuur ook veel zinnigs besproken. Eerst in een gesprek tussen AD(H)D- café organisatoren en enkele bestuursleden. Er was een gedeeld gevoel dat deze pareltjes van onderling contact nog te weinig bekend zijn bij mensen die er baat bij kunnen hebben. Meer contact met de GGZ, als een logische vorm van ’nazorg’ is iets wat mogelijk meer bekendheid kan opleveren. Los daarvan is bij bezoekers die het café wel weten te vinden te weinig bekend over wat de vereniging allemaal doet voor mensen uit onze doelgroepen. We gaan werken aan een brief waarin we onze belangrijkste activiteiten en dingen die we daarin al bereikt hebben zullen opnemen. Daarmee geven we bezoekers ook meer urgentie om lid of donateur te worden, want tja, dat financiële plaatje ziet er nog niet zo heel goed uit.

I&W op de kaart bij stakeholders ADHD en medicatie

De financiën waren uiteraard ook een gespreksonderwerp tijdens de ALV. 2015 was een zwaar jaar, met de fusie en de organisatorische nasleep ervan, personeelsuitval en wisselingen en een zoveelste verhuizing. Maar ook een jaar waarin we een invloedrijke enquête hebben gehouden samen met Lareb, naar de ervaren effecten van werking en bijwerking van ADHD-medicatie. Sindsdien staan we op de kaart bij de stakeholders op het gebied van ADHD-medicatie en behandeling. Uitmondend in een heuse hoorzitting 1 juni jl. waarbij we zes leden van de Vaste Kamercommissie van VWS onze visie op ‘het dossier ADHD in Nederland’ hebben gegeven. En niet te vergeten het succes rond het gezamenlijk optrekken van de actiegroep Dure D€x en I & W tegen de prijsverhoging van dexamfetamine.

We doen zoveel goeds!

Veel leden wisten niet dat we met zoveel goeds bezig waren, want daarnaast is er een mooi project gestart om met werkgevers in contact te treden over het optimaal benutten van de talenten van mensen met bijzondere breinen, zijn we bezig met een soort online koopwijzer voor dyslexie, een Zorgstandaard voor ADHD en nog veel meer! Meer weten over alle projecten waar we mee bezig zijn?  Bekijk dit overzicht

Positieve vibe

Na de ALV, die door al dit moois waar we als vereniging mee bezig zijn, een positieve vibe kende, was er nog een workshop over de Best Practices van de AD(H)D-cafés. I & W-lid en coach Annemarie Preusting deed haar uiterste best om daar in de 40 minuten die haar hiervoor nog gegeven waren, iets wezenlijks te bereiken. Maar de pijp was een beetje leeg en de tijd te kort. Op naar de stadswandeling en het ijsje voor sommigen, voor anderen op naar het thuisfront! Het was een lange maar leuke ledendag. Wat goed om elkaar weer eens live gezien te hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam