Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

De ggz-appwijzer helpt je in je zoektocht

Kun jij nog iets bedenken waarvoor er geen app is ontwikkeld om je te helpen? Zo zijn er  ook duizenden apps die je van alles beloven op het gebied van ‘mentale gezondheid’. Maar hoe vind je tussen al die apps een app die echt goed is? En die past bij wat jij nodig hebt?

De ggz-appwijzer

Gelukkig is er nu een website die je helpt bij jouw zoektocht: de ggz-appwijzer.  Per app vind je er informatie over de kwaliteit en functionaliteit. Er staan een heleboel ggz-gerelateerde apps in, o.a.  over slapeloosheid, concentratie, angst, depressiviteit en stemmingswisselingen. Zeker voor mensen met ADHD/ADD maar mogelijk ook dyslexie zeker de moeite waard.

Ook getest door ervaringsdeskundigen

Voor de beoordelingen maakt de site gebruik van de expertise van Orcha: een toonaangevende internationale organisatie en gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsapps. Ook wordt de app gedurende twee weken door verschillende mensen (een mix van ervaringsdeskundigen en zorgverleners) uitgebreid getest. De ggz-appwijzer is tot stand gekomen binnen de VIPP GGZ-regeling van het ministerie van VWS. Hierin werken MIND en de Nederlandse GGZ nauw samen.

https://www.ggzappwijzer.nl/

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam