Eerste klacht over discriminatie door verzekeraar op grond van ADHD

|

Als mijn vrouw overlijdt en ik raak daardoor in een depressie dan heeft dat toch niks met mijn ADHD te maken? Iemand zonder diagnose ADHD krijgt in zo’n geval gewoon geld en ik niet vanwege die uitsluiting. Dat is toch niet eerlijk? -Nick

Verzekeraars mogen mensen met AD(H)D geen aangepaste polis meer geven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Doen ze dat wel, dan moeten ze dat goed onderbouwen.

Onduidelijkheid
Dat staat in de nieuwe Wet Gelijke Behandeling voor Chronisch Zieken en Gehandicapten.
Hoe de wet precies gaat uitpakken voor mensen met AD(H)D is nog niet duidelijk. Want wat is een goede onderbouwing? En is dat niet persoon verschillend?

Eerste klacht is een feit
De eerste klacht van ondernemer Nick met ADHD is inmiddels in behandeling. Impuls en Woortblind volgt de procedure op de voet. Lees het artikel hierover uit ons magazine van juli.
De reactie op de klachtenbrief van Nick was teleurstellend; het lijkt alsof de verzekeraar zich weinig van de nieuwe wet aantrekt. een tweede brief is onlangs verstuurd naar de verzekeraar. Wordt vervolgd!

Dien ook een klacht in!
Het is van groot belang dat jullie klachten indienen bij een verzekeraar! Dat is de enige manier om erachter te komen of de wet waarmaakt waar hij voor bedoeld is: minder discriminatie op grond van een ziekte of handicap.

Gratis hulp bij een klacht
Goed om te weten: als je een klacht indient kun je gratis hulp krijgen van een Antidiscriminatiebureau bij jou in de buurt. Dan hoef je die moeilijke brief niet zelf op te stellen.

Kom je er met de verzekeraar niet uit? Dan kun je de zaak samen met de jurist van het Antidiscriminatiebureau voorleggen aan het College van de Rechten van de Mens.

KIJK HIER voor meer informatie over ADHD/ADD en de problemen om een AOV af te sluiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.