Impuls & Woortblind in gesprek met stakeholders rond ADHD én dyslexie

|

Impuls & Woortblind is op allerlei fronten in gesprek met stakeholders op het gebied van ADHD én dyslexie.

WOB verzoeken mbt gang van zaken Amfexa

Vandaag bespreken voorzitter Rob Pereira en bestuurslid Hans van de Velde bij het ministerie van VWS het door onze vereniging ingediende WOB verzoek rond de registratie van Amfexa. We praten met de jurist wetgeving, Inspecteur Gezondheidszorg, en beleidsmedewerker Geneesmiddelen. We gaan onder ander het WOB verzoek uitbreiden met ‘Met wie heeft de minister gesproken of gemaild tussen 26 en 28 april’.
Zoals bekend trok de minister op 28 april j.l. opeens haar eerdere steun voor de SP-motie in. Wat heeft haar daartoe bewogen?

Gesprek met CBR over dyslexieverklaring en theorie examen

Daaraan vooraf gaat een gesprek op het hoofdkantoor van het CBR over o.a. het theorie examen voor kandidaten met dyslexie, die een dyslexieverklaring moeten overleggen voor recht op een gesproken examen.

Lezing en gesprek over internationale samenwerking op dyslexiegebied
Zaterdag was de Cypriotische dyslexie expert Dr. Eleni Rossides in Nederland. Zij gaf een lezing voor leden van Impuls&Woortblind over problemen rond diagnostiek van dyslexie , dyscalculie en bijkomende zaken. We spraken ook over meer samenwerking in Europees verband. Zeer inspirerend!
(op de foto: Eleni Rossides met dyslexie-coach en I en W-lid Sjan Verhoeven)

Gesprek met Lareb, CBG en NVvP over ADHD medicatie

Vorige week was er op verzoek van onze vereniging een gesprek met bovengenoemde partijen over de problemen rond beschikbaarheid, veiligheid, bijwerkingen en vergoeding van ADHD medicatie. Aanleiding voor het gesprek waren de verontrustende uitkomsten van een enquête over ADHD-medicatie, waaruit blijkt dat veel mensen baat hebben bij verschillende vormen van medicatie, maar dat bijna evenzoveel mensen last van bijwerkingen hebben.

De vereniging gaat nu, gesteund door Lareb en CBG, onderzoeken of een slim en modern systeem om effect en bijwerkingen in kaart te brengen ingevoerd zou kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.