TROS RADAR-tv: geen AOV bij ADHD

|

Heb je ADHD, dan kun je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Zo heeft Marcel Ruwers, succesvol zelfstandig ondernemer, ervaren. Hij vertelt er over in TROS Radar op 10 november. Hij doet daarbij ook een oproep om je ervaring te melden op de Lotgenotenpagina van RADAR. Je kunt daar reageren op de blog van Marcel over zijn ervaring.

Expertmeeting verzekeringsdiscriminatie

Impuls is heel blij met deze aandacht voor verzekeringsdiscriminatie van mensen met ADHD. Op 10 februari organiseren wij een symposium rond dit thema, waarbij we overigens GGZ-breed kijken, want dit probleem speelt niet alleen bij AD(H)D’ers.

Meer maatwerk

Impuls is van mening dat er bij de aanvraag van een verzekering, veel meer dan nu het geval is, gekeken moet worden naar het individu. De ooit gestelde diagnose ADHD vormt geen vaststaand risico. Dat is onze boodschap aan verzekeraars. Sommige verzekeraas, weten wij, hebben ook al een slag gemaakt in het toepassen van meer maatwerk. Zij vragen wél meer informatie op en slaan niet meteen de deur dicht op grond van een diagnose.
Maar helaas wordt er vervolgens meestal wel een fors hogere premie gevraagd en/of alle psychisch-gerelateerde klachten worden uitgesloten van de verzekering.

Verzekeraars bijpraten

Wij denken dat dit beter kan. Maar we hebben de verzekeraars hier wel bij nodig. Zij moeten bereid zijn hun beleid humaner te maken. Aan ons de taak hen te laten weten dat hun huidige beleid velen van ons treft. En dat het ook anders kan. Dat mensen prima kunnen functioneren, ook met een GGZ-diagnose.
Goed functionerend MET diagnose
We zoeken ook mensen die willen vertellen over hoe zij -ondanks (en soms mede dankzij!) hun diagnose – prima functioneren. Zo kunnen wij vertegenwoordigers van verzekeraars laten zien dat hun beeld over GGZ-diagnoses en bijbehorend risico aan bijstelling toe is.

Meld je dus! Met je ervaring op dit gebied.

Kijk het fragment terug over AOV en ADHD (Radar, 10-11-2014)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.