Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Oproep aan Den Haag: wij kunnen het niet voor niks doen

|

Impuls & Woortblind is officieel een patiëntenorganisatie. Wij ontvangen subsidie van het ministerie van VWS, naast natuurlijk onze ledenbijdragen. Zelf spreken we liever van belangenvereniging. Of kortweg: dé vereniging van en voor mensen met ADHD/ADD, dyslexie en dyscalculie. Wij zorgen voor ervaringsdeskundige informatie, verzetten ons tegen stigmatisering in wet- en regelgeving en zorgen met onze (online) AD(H)D en Dyslexie Cafés, webinars en ontmoetingsavonden dat mensen elkáár kunnen steunen en informeren. Zo dragen we bij aan preventie en herstel en vullen we de gaten die de reguliere zorg (soms door geld- en capaciteitsgebrek) laat vallen of waar die zorg een blinde vlek heeft voor de behoeften van mensen.

Dit lukt niet voor een appel en een ei

We zijn, kortom, een belangrijke schakel in de hulp en informatievoorziening aan mensen met AD(H)D, dyslexie en dyscalculie. Dat doen we met hart en ziel en grotendeels dankzij de inzet van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Maar het is zeker geen vetpot. Daarom maken we ons grote zorgen over ons voortbestaan vanaf 2023. Het Ministerie van VWS erkent het belang van patiëntenorganisaties als de onze. Sterker nog, ook in de nieuwe coalitieplannen wordt er een steeds groter beroep op ons gedaan. Ze voelen in Den Haag wel dat wij het verschil maken voor miljoenen mensen. Maar ze willen er geen cent extra aan uitgeven. Dat gaat natuurlijk een keer mis. We kunnen niet al ons mooie en verschil makende werk voor een appel en een ei (of donut) doen.

Oproep aan Tweede Kamer: help ons miljoenen mensen te helpen

Daarom zeggen wij, net als de drie koepelorganisaties MIND, Ieder(in) -waar wij lid van zijn-  en de Patiëntenfederatie Nederland: mooi al die plannen en waardering, maar zorg ook dat we dit kunnen waarmaken. Zorg dus voor voldoende financiële middelen voor ons. We doen het voor miljoenen mensen!
Lees de brief van de drie koepels met deze oproep.

A.s. donderdag 17 maart vindt in de Tweede Kamer het uitgestelde debat plaats over patiëntenrechten & governance. Daar vragen de drie koepels aandacht voor dit probleem dat ons vanaf 2023 boven het hoofd hangt. Deel dit bericht en laat zo zien dat je onze oproep steunt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam