Praat mee met Impuls & Woortblind op Clubhouse

|
6 reacties

Het nieuwste social medium sinds begin dit jaar: Clubhouse. Een app waar tot voor kort alleen iPhone-gebruikers toegang toe. Maar nu is hij ook beschikbaar voor mensen met een Android telefoon. Ingrid Schors en Karin Jahromi van Impuls & Woortblind organiseren er inspirerende meetings over o.a. dyslexie en neurodiversiteit. Doe je ook mee?

Tekst: Karin Jahromi – vrijwilliger Impuls & Woortblind

Nog een social medium erbij zul je misschien zeggen. Zitten we daar nu echt op te wachten? Ik ben zelf erg enthousiast en ik denk ook dat ‘wij’ als Impuls & Woortblind-leden een goede doelgroep zijn voor dit nieuwe medium. Ik leg je uit waarom.

Wat is Clubhouse?

Heel belangrijk: het is een laagdrempelig en ‘bescheiden’ medium. Niets geen ijdeltuiterij met mooie foto’s van jezelf, huis, huisdier of vakantieplekken zoals we dat op Instagram, Facebook en TikTok zien. Ook zit er geen druk achter om een pakkende tekstjes te schrijven. Alles wat je moet doen is een profielfotootje van jezelf plaatsen met je naam. Klaar. Daarna kun je meedoen met goede gesprekken over onderwerpen die jou interesseren. Of je luistert alleen maar wat anderen te zeggen hebben. Er komt geen camera aan te pas, zoals bij Zoom. Je ziet alleen elkaars fotootje. Juist hierdoor biedt het een platform voor mensen die tot nu toe koudwatervrees hadden om zich in het nieuwe ‘Zoom-meeten’ te begeven. Omdat ze het lastig vonden om zich letterlijk te laten zien en zo dingen over zichzelf te delen. Ook voor mensen die niet van schrijven houden is dit een verademing.

Hoe werkt Clubhouse?

Om mee te doen op Clubhouse moet je een invite krijgen van iemand die al op Clubhouse zit. De app heeft zo haar eigen jargon en je spreekt dus over invite en geen uitnodiging! Zodra je die invite hebt ontvangen, maak je een account aan met je naam, foto en interessegebieden. (zie de voorbeelden van Ingrid en mijzelf). Dan kun je rondkijken welke mensen je bijvoorbeeld al kent en over welke onderwerpen er wordt gesproken. Dat gebeurt in zogenaamde rooms (kamers). Je ‘tapt in’ en gaat luisteren en meepraten als je dat wilt. Vind je het wel genoeg dan vertrek je weer: ‘leave quietly’. Het vergt even een paar keer meedoen, maar dan heb je de regeltjes wel in de gaten.

Onze rooms over neurodiversiteit en dyslexie

Ik zag hier direct een mooie kans voor het uitwisselen van kennis en ervaring voor Impuls & Woortblind en vond daarbij ook meteen gehoor bij Ingrid Schorsch. We zijn allebei enthousiast over de mogelijkheden om ons hier als vereniging te laten zien. Dus hebben we onze krachten en enthousiasme gebundeld en zijn namens de vereniging rooms gestart over neurodiversiteit en dyslexie.

Maar ook faalangst, perfectionisme en ‘onze’ talenten

Inmiddels hebben we al mooie thema’s ingezet over faalangst, perfectionisme en neurodiverse talenten. De dinsdagavond half acht was tot nu toe het vaste moment. Door de persconferenties van het kabinet op die avond was het aantal deelnemers per keer wel heel wisselend. Maar de terugkoppeling was unaniem: mensen zijn erg blij met ons initiatief. Er is veel herkenning en mensen praten tot onze verbazing en soms ontroering zeer vrijuit over toch wel heel persoonlijke ervaringen en dilemma’s.

Doe mee!

Ook eens meedoen in onze room? Ingrid en ik kunnen beiden nog 6 invites weggeven. Dus meld je aan en ga ons volgen op Clubhouse. Dan spreken we je daar graag binnenkort.

Via deze link kun je de app Clubhouse downloaden op je Iphone of Android telefoon.

 

 

6 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.