Uitslag Wedstrijd ‘Hoe ga jij om met je AD(H)D’ van Impuls & Woortblind

|
1 reactie

Wat kregen we mooi inzendingen van jullie, voor onze wedstrijd ‘Hoe ga jij om met je AD(H)D’! Ontroerende verhalen, grappige en treffende tekeningen. Helaas konden we maar drie prijzen uitreiken. Die gaan naar drie leden, die allemaal een mooi inkijkje geven in hun leven met AD(H)D. Lees wie de prijswinnaars zijn en wat de jury van hun inzendingen vond. Daarnaast geven we alvast een ‘sneak preview’ van de inzendingen! De complete inzendingen volgen na 24 november, want dan lezen de prijswinnaars hun inzendingen voor na onze Algemene Ledenvergadering! MELD JE HIER AAN als je erbij wil zijn. Exclusief voor onze leden in dit geval.

1e prijs (kadobon van € 100,- ): ‘Alles tegelijk’ van Simone

Leontien: Dit geeft een mooi inzicht van een moment waarop je alles tegelijk aan het doen bent. Fijn om tussen de regels door wat humor te horen.
Naomi: Leuk en grappig beschreven  en voor iedereen in het spectrum herkenbaar(denk ik dan). Gewoon het leven uit een dag van de gemiddelde ADHD’er, voor zover die bestaat wat betreft gemiddeld. Mooi ook dat er luchtigheid, humor en relativering in zit. Getuigt ook nog eens van zelfkennis o.a. door het zinnetje “Geloof me, antwoord ik, met mijn hoofd doe je daar de hele dag over”. Hiermee wordt wel de essentie samengevat (voor mij althans).
Paul: Een kijkje in de keuken waarin we allemaal wel eens staan.

Fragment:
Op mijn iPad google ik Michel Berger. Ik neem er een kopje koffie bij. Die vaatwasser komt zo wel. Hè, de koffieboontjes zijn weer eens op. Ik trek een Illy-blik open. Iets te enthousiast, want de boontjes vliegen in het rond. De keukenvloer ligt er vol mee. Sanka en Vlek, onze katten komen kijken. Het kletterende geluid van de bonen doet ze natuurlijk denken aan hun brokjes. En daar komt nummer drie: mijn man. ‘Wat gebeurt hier?’ Hij schudt zijn hoofd en zonder op mijn antwoord te wachten, maakt hij zich uit de voeten.
Driftig veeg ik alle bonen bij elkaar. Waar was ik mee bezig? Oh ja, de afwasmachine uitruimen en ik wilde Michel Berger googelen. Die eerst.

2e prijs (kadobon van € 50,-): AD(H)D, ik? Ja dus toch van Cindy

Paul: Iemand waarbij je zo een arm om de schouder zou willen slaan en samen wat oplopen. Leuk die neurodiversiteit, maar ADHD gaat zeker niet altijd over rozen.  Of zoals de schrijver zelf zegt: het leven is vaak een rollegooster.
Naomi: Mooi, puur en nog dyslectisch ook, vermoed ik (twee vliegen in 1 klap voor I&W😀). De persoon geeft goed weer hoe ADD kan zijn. Alles teveel, alles in ontwikkeling en hoe diep je soms moet gaan en dat het dan helaas vaak zo moeilijk is om de juiste hulp te vinden en het onbegrip van werk in dit geval. Kortom de worsteling wordt goed weergegeven, al mis ik wel enige relativering en humor.

Fragment:
Het begon rond begin augustus. Zat niet lekker in me vel en zou me ziek melden. Dit was half jaar geleden ook al zo. Toen ben ik na een korte ziekte periode weer bovenop gekomen. Maar nu ging het weer het zelfde. Na gesprekken met verschillende mensen, werk, coach. Kwam er uit dat ik niet geschikt genoeg was om te blijven werken waar ik zat. Na bijna 12 1/2 jaar was er besloten in overleg om mij te ontslaan. Werk druk werd te hoog , liep al jaren op me tenen. En werd overvraagt.

3e prijs (kadobon van € 25,-): Hoe ik omga met ADHD van Jolanda

Naomi: Zeer ongekunsteld beschreven, waarschijnlijk weergegeven hoe het in het hoofd van de schrijver speelt (zo komt het op mij over). Het is zo puur en eerlijk geschreven en ook mooi dat hij of zij vergelijking kan maken met en zonder medicatie en tevens ook aan zichzelf heeft gewerkt o.a. door hypnotherapie en het inzicht dat de persoon  tegen hetzelfde aanloopt als voorheen  maar door het opheffen van bepaalde blokkades nu toch anders in zijn of haar werk staat. Prachtig, die relativering die er ook is in het hele stuk en tegelijkertijd ook nog kunnen genieten!
Paul: Zó uit het hart geschreven. Ook hier valt de vorm mooi samen met de inhoud.  Met dapper inzicht wordt goed de moeite duidelijk gemaakt, om te gaan met ADHD. En het lukt!

Fragment:
– Open zijn over mijn ADHD; uitleggen.
Ik zeg dat mensen mij erop aan mogen spreken als ze er last van hebben.  ( ik heb ook vanuit mijn werk met mensen met ADHD gewerkt, dit kan zeer vermoeiend zijn).
Zeg soms  ook bij bepaalde dingen die gebeuren, dingen vergeten, verkeerd lezen, de helft horen,  vertellen dat dit te maken met  ADHD. Ik vertel aan mensen het verschil tussen wel/ geen medicatie, dat ik niet wist dat dingen met medicatie  zoveel makkelijker gaan en minder energie kosten  daar hebben mensen zonder ADHD geen besef van en geen last van.

Eervolle vermeldingen:

 ‘Heb nooit spijt van jouw neurodiversiteitsbrein’ van Moon

Leontien: Erg leuk dat deze persoon met delen werkt en daarmee Ad en Hd opsplitst en Norm en Aal. Een leuke luchtige manier om te vertellen over onze complexiteit.

Tekening ‘ADHD all day’ van Martin

Leontien: Op een creatieve manier je zelf rustig maken met tekenen. Terwijl je druk bent all day long!

 

 

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Dank jullie wel voor de eervolle vermelding !

    Nog even en dan staat mijn site moonbuitengewoon.nl in vol ornaat online.
    Ik hoop daar vooral de mens te inspireren dat het okay is , om jezelf te zijn. zonder de blik van Norm en Aal

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.