Week van Dyslexie 2023 – voor elke dyslect wat wils

|

De eerste week van oktober is het weer de Week van Dyslexie. Dit jaar krijgen alle doelgroepen een eigen evenement of webinar. Check snel het programma via weekvandyslexie.nl als je niet meer kan wachten.

Vanaf 1 oktober – online programma

Het online programma wordt dit jaar aangevuld met twee nieuwe en zeer interessante sprekers: Dr. Helen Taylor over haar Complementaire Cognitietheorie en Dr. Neil Alexander-Passé over de sociaal-emotionele gevolgen van dyslexie. Lees meer over hen op de website. Ook dit jaar zullen we het programma weer laten accrediteren door SKJ, zodat IB’ers en RT’ers punten kunnen behalen.

Drie gratis webinars

Nieuw dit jaar zijn onze drie (!) gratis webinars, speciaal voor ouders, onderwijsprofessionals en volwassenen met dyslexie. Het laatste webinar heeft als speciale gast Naomi van Loon, die zichbezighoudt met gelijke kansen op de arbeidsmarkt.

Woensdag 4 oktober – Dyslectische ondernemers Event

Ook nieuw dit jaar is het Dyslectische Ondernemers Event. Het mooie van dit evenement is dat we de innovatieve denkkracht van deze ondernemers gaan inzetten om dyslexie opnieuw vorm te geven. Naast een mooi programma gaan we in kleine denktanks echt aan de slag om dit doel te bereiken. We zijn op dit moment bezig om zowel grote als kleine ondernemers enthousiast te maken.
Ben je zelf een dyslectische ondernemer? Kijk dan snel op de website en doe mee!

Donderdag 5 oktober – Symposium met dr. Helen Taylor

Als laatste nieuw evenement hebben we het Symposium voor de Wetenschap. Dr. Helen Taylor komt naar Nederland om haar presentatie te geven over de huidige resultaten van haar uitgebreide onderzoek. Ze neemt ook deel aan een ronde-tafelgesprek met gerenommeerde Nederlandse en Belgische wetenschappers die onderzoek doen naar dyslexie, zoals Dr. Jurgen Tijms (UvA), Prof. Dr. Pol Ghesquiere (KU Leuven), Dr. Milene Bonte (Maastricht University) en Prof. Dr. Peter de Jong (Stichting Dyslexie Nederland). Dit alles onder leiding van de geweldige Hella Hueck (Financieel Dagblad). Het wordt een spannend debat met als doel kennis te delen, jonge wetenschappers te inspireren en aan te zetten tot het starten van onderzoek naar het complete verhaal van dyslexie (naast uitdagingen ook specifieke kwaliteiten) in Nederland en België!

Kortom: bekijk de website van de Week van Dyslexie 2023 en meld je snel aan!