Wel of geen dyslexie? Online dyslexietest geeft duidelijkheid

|
2 reacties

Je kind heeft problemen die erg lijken op dyslexie. Of misschien jijzelf wel. Maar is het ook dyslexie? De gangbare weg om daarachter te komen is een dyslexietest. Maar dat is vaak duur en tijdrovend. Gelukkig kun je nu online een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst invullen en/of diagnostische test doen, waarmee je snel weet of er inderdaad sprake is van dyslexie of toch niet.

Geen officiële dyslexietest – geen diagnose

PsiTestuitgevers heeft een aantal diagnostische vragenlijsten en een dyslexie-opsporingstest ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen. Ook voor volwassenen zijn deze beschikbaar., net als de online opsporingslijst voor dyslexie. NB: het gaat hier dus niet om een officiële dyslexietest. Je krijgt hiermee geen diagnose. De diagnostische vragenlijsten en de dyslexie opsporingstest zijn wel wetenschappelijk onderbouwd en kijken naar het brede beeld van dyslexie en eventuele samenhang met bijvoorbeeld ADHD/ADD, autisme of dyscalculie. Je wordt er dus heel veel wijzer van!

Samen met Impuls & Woortblind

Samen met Impuls & Woortblind heeft Psi daarnaast ook twee vragenlijsten opgezet waarmee je de sociale en emotionele problemen als gevolg van leerproblemen in kaart kunt brengen. Want dat is vaak een ondergeschoven kindje bij de officiële diagnostiek.

Snel en bijna gratis

Met deze online vragenlijsten en dyslexietests kun je snel en bijna gratis achterhalen waar bij jouw kind, of jezelf, nu precies de oorzaak ligt van problemen die alle schijn van dyslexie hebben.

Kijk op de website van PsiTestontwikkelaars voor meer informatie over de online dyslexietesten.

Dyslexie is een natuurlijke variatie in het brein en geen stoornis.

Dit is een van de prikkelende stellingen van Peter Tamboer, de ontwikkelaar van de online dyslexietesten en diagnostische vragenlijsten van PsiTest. De testen zijn het resultaat van zijn promotieonderzoek in 2019. Ze staan garant voor een bredere kijk op dyslexie, die breekt met het beperkende stoornisdenken.
Lees hier meer over deze brede visie op dyslexie én hoe Tamboer op basis daarvan zijn online testen en vragenlijsten ontwikkelde.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.