Wettelijke regelingen voor studenten met ADHD of dyslexie

|

De studietijd is de mooiste tijd van je leven. Je staat voor het eerst op eigen benen, volgt een opleiding die je zelf gekozen hebt en je wordt eindelijk als volwassene behandeld. De praktijk is helaas vaak minder rooskleurig. Zeker als je  AD(H)D of dyslexie hebt.

Niemand vertelde me dat er regelingen zijn voor studenten zoals ik

David Bloemink (29) liep zelf keihard tegen de feiten aan als student. Hij had geen idee dat er wettelijke regelingen waren om hem te helpen toen hij door zijn ADHD in de problemen kwam.

Tijdens mijn studietijd in Groningen werd ik gediagnosticeerd met ADD (onjuist, helaas) en kreeg ik Ritalin voorgeschreven. Helaas hadden coaching en medicatie allerminst het gewenste effect en bleek zelfstandigheid tijdens de bachelor-periode erg lastig, waardoor ik vertraging opliep.

Tijdens die periode heeft ook niemand (hulpverleners, decanen, huisartsen, netwerk, etc.) me ooit verteld over de eventuele regelingen die voor studenten met een functiebeperking mogelijk zijn. Helaas kon ik het op dat moment ook niet zelf bedenken. Dit vind ik achteraf nog steeds erg jammer. Ik heb tijdens mijn laatste studiejaren uiteindelijk moeten lenen om mijn studie te kunnen bekostigen.  Nu loop ik tegen de dichte deur van de bureaucratie aan omdat ik met terugwerkende kracht geen extra rechten meer heb. Vandaar dat ik graag een stuk wilde schrijven voor Impuls & Woortblind!

Wettelijke regelingen voor studenten met een functiebeperking

David schreef inderaad een mooi overzicht van wettelijke regelingen voor studenten met o.a. AD(H)D of dyslexie die in de problemen komen. Met links naar de pagina’s waar alle infomatie vindbaar is.

Doe er je voordeel mee. En niet alleen studenten zelf, maar ook hulpverleners, coaches en huisartsen die een student met een ‘functiebeperking’ voor zich hebben!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.