Doe mee: onderzoek naar impact ADHD bij jong volwassenen

|

Onderstaande oproep ontvingen wij van onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Heb jij AD(H)D en ben je een man tussen de 18 en 30? Dan is dit misschien iets voor jou:

(Jong)Volwassen mannen gezocht voor focusgroepen over ADHD

Zou jij graag iets willen vertellen in een klein groepje over hoe het is om de diagnose ADHD te hebben?
Voor een laatste focusgroep zijn wij nog hard op zoek naar mannen tussen de 18 en 30 jaar met een diagnose ADHD die met ons in gesprek willen over onderstaande onderwerpen.

Wij (onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam) doen via focusgroepen onderzoek naar ervaringen met ADHD, de positieve kanten, maar ook mogelijke vooroordelen die worden geassocieerd met ADHD. Wij zijn op zoek naar (jong)volwassenen, zowel mannen als vrouwen, tussen de 18 en 30 jaar met een diagnose ADHD.

  • Het doel van de studie is om inzicht te krijgen in verschillende ervaringen met, en kijk op, ADHD bij (jong)volwassenen.
  • Deze studie probeert de positieve kanten én de ervaren belemmeringen gerelateerd aan ADHD in kaart te brengen, zoals op school, op werk, in relaties en met vrienden.
  • Ook zijn wij ook benieuwd naar jullie ideeën over het terugdringen van vooroordelen en verbeteren van ondersteuning voor (jong)volwassenen met ADHD.
Waar, wanneer en vergoeding

Deelname aan een focusgroep betekent dat je met een groepje (3-5 deelnemers) tussen de 18-30 jaar samenkomt om jullie kijk op en ervaringen met ADHD en mogelijke vooroordelen te bespreken. Dit zal waarschijnlijk 2,5 uur – 3 uur in beslag nemen (excl. eventuele reistijd). De focusgroep wordt in april in Amsterdam georganiseerd. Je krijgt een vergoeding voor reiskosten en uren.

Voor meer informatie: https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5ilCwk44EavI7fE?Q_CHL=qr.
Via deze link kun je je ook aanmelden voor het onderzoek als je interesse hebt. Je kunt ook direct een e-mail sturen naar Marjolein Luman ([email protected]) of Marlies Visser ([email protected]). Je kunt ook een WhatsAppje sturen naar 06-24672706 (Marjolein Luman). Hopelijk spreken wij jou binnenkort!

Dr. Marjolein Luman (psycholoog bij Levvel en onderzoeker bij de VU) & Marlies Visser (onderzoeker bij de VU)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.