Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Dyslexie vraagt om aandacht: oproep aan lokale politici

|

Aanstaande woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Partijen willen het beste voor hun inwoners. Maar hebben ze ook voldoende oog voor mensen met dyslexie in hun gemeente? En zijn ze zich bewust van de negatieve effecten wanneer dyslexie niet de juiste aandacht krijgt binnen het gemeentelijk beleid?

Dyslexie-vriendelijke gemeente

Impuls & Woortblind is dé vereniging voor mensen met dyslexie, AD(H)D en dyscalculie. Wij pleiten in een  oproep aan alle gemeentelijke politici voor aandacht voor dyslexie. Op naar een dyslexie-vriendelijke gemeente, is onze boodschap. Hoe je dat doet? Daarvoor kun je bij ons terecht.

Onnodige uitval

Naar schatting kampt 5 tot 10 procent van de Nederlandse bevolking (in mindere tot ernstige mate) met de nodige obstakels als gevolg van dyslexie. Als mensen met dyslexie er niet in slagen om de juiste aandacht te krijgen, leidt dit tot onderpresteren en onnodige uitval, zowel op school als op het werk. Dit heeft een negatieve invloed op hun ontwikkeling en erkenning in de samenleving en daarmee onopgemerkt ook op klasgenoten, leerkrachten, ouders, werkgevers, partners en collega’s.

Positieve invloed

Wij weten wat er leeft onder mensen met dyslexie, want wij zijn als organisatie zelf de groep waar het hier over gaat. Wij weten hoe een groot deel van de inwoners binnen een gemeente beter kan worden bediend als dyslexie de juiste aandacht en ruimte krijgt.

Beste politici, zorg dat dyslexie erkenning en een voor iedereen herkenbare plaats krijgt binnen:

  • het gemeentelijk onderwijs-en jeugdbeleid !
  • het gemeentelijk WMO-beleid !
  • het personeelsbeleid bij de gemeentelijke overheid en gesubsidieerde instellingen !

En sta versteld van de positieve invloed van dyslexie-vriendelijk beleid op de deelname en talent-ontwikkeling van mensen met dyslexie.

Stuur de oproep door naar de politici in jouw gemeente

Hoe meer politici onze boodschap krijgen, hoe beter. Stuur onze oproep dus ook naar de politici in jouw woonplaats. Je vindt hun mailadressen via de website van jouw gemeente.

Hulp nodig bij het maken van dyslexie-vriendelijk beleid?
Mail ons: [email protected]
Of bel: 033 247 34 84

Meer weten over dyslexie, de kenmerken en hoe je er mee om kunt gaan?
Kijk op onze website, onder dyslexie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam