Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Hebben mensen met dyslexie gelijke kansen om zich te ontwikkelen binnen bedrijven?

|

Heb je dyslexie? Dan is onderstaand onderzoek vast waardevol voor jou. Geef je mening en vul de vragenlijst in. De onderzoekster is lid van Impuls & Woortblind. Hieronder legt ze meer uit over haar onderzoek.

Meer inzicht in leerbehoeftes van dyslectici

Vul deze vragenlijst in en draag bij aan een onderzoek naar wat organisaties kunnen doen om meer gelijke en inclusieve leer- & ontwikkelmogelijkheden te bieden aan medewerkers met dyslexie. Dankzij jouw antwoorden krijgen we een beter begrip van deze leerbehoeftes. De resultaten worden gepresenteerd aan een panel met leden van de Nyenrode Business Universiteit en IE University.

Over de onderzoeker:

Dyslexie gaat de onderzoeker, Naomi van Loon, aan het hart. In haar werk helpt ze mensen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Thuis heeft ze twee kinderen met dyslexie en bij haar jongste bestaan vermoedens. Met dit onderzoek wil ze een koppeling maken tussen beide uitdagingen en meer bewustwording creëren voor de specifieke leerbehoeftes van medewerkers met dyslexie. Zo krijgen dyslectici gelijke kansen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Uiteraard informeren wij je – via ons magazine of onze website – over de uitkomsten van dit onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam