Onderzoek naar effect ADHD-behandelingen – doe mee!

|

Heb je ADHD of ADD? Krijg je hiervoor een behandeling met medicatie? En/of een vorm van therapie? Of iets anders dat voor jou werkt? Doe dan mee aan onderstaande studies naar de effectiviteit en (bij)effecten van verschillende ADHD-behandelvormen. Beide onderzoeken worden gedaan door onderzoekers van de Universiteit Maastricht. Het gaat om 2 vragenlijsten. Je kunt tot eind oktober meedoen. Hieronder geven ze een korte uitleg. De Vragenlijsten zijn in het Engels.

Onderzoek 1: de effectiviteit van verschillende ADHD-behandelingen

Een studie via een eenmalige vragenlijst, die de zelf-beoordeelde effectiviteit van ADHD behandelingen onderzoekt, We focussen op zowel conventionele (ADHD-medicatie en vormen psychologische therapie) als alternatieve/complementaire behandelingen, zoals supplementen of bepaalde activiteiten.

DOEL: We willen in kaart brengen:
-welk type behandelingen mensen gebruiken om klachten te verminderen en hoe intensief ze die gebruiken
-of dit tot verbeterde kwaliteit van leven leidt
-of mensen negatieve effecten ervaren.

De vragenlijst duurt ongeveer 20-25 minuten: https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bjXeRTr1U94K9sq

Onderzoek 2: het effect van medicatie op emotieregulatie en empathie

Dit is een longitudinale studie, bestaande uit 3 korte vragenlijsten (elk 5-10 minuten) waarin we het effect van conventionele ADHD medicatie op emotieregulatie en empathie willen meten. Elk persoon met een ADHD diagnose of ernstige ervaarde klachten kan meedoen. We maken hierbij onderscheid tussen mensen die a) geen medicatie gebruiken, b) op het punt staan medicatie te gebruiken, c) al medicatie gebruiken. We meten het verloop van emotieregulatie en empathie bij deze drie groepen. Na het afronden van de eerste vragenlijst volgt 2 weken later de tweede lijst. De derde lijst nog eens 2 weken later.

Dit is de vragenlijst: https://soto.maastrichtuniversity.nl/soto/php/gui/register.php?study=microdos