Onderzoek naar gebruik van luisterboeken bij mensen met o.a. dyslexie

|
2 reacties

Maak jij gebruik van de gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen?
Of gebruik je de luisterboeken van Storytel, de Online Bibliotheek of van andere aanbieders?
Of misschien wel allebei?

Doe dan mee aan een onderzoek naar de behoefte van gebruikers van luisterboeken en audioboeken, uitgevoerd door Dedicon. Hieronder lees je de oproep:

We zijn benieuwd naar uw ervaringen met deze twee verschillende soorten audioboeken. Tijdens een telefonisch interview van ongeveer een half uur willen we graag ingaan op de verschillen die u mogelijk ervaart tussen gesproken boeken van Passend Lezen en luisterboeken die o.a. worden aangeboden door Storytel, Kobo Plus of Nextory. Daarnaast inventariseren we de behoeften van mensen met een visuele beperking of dyslexie bij het luisteren naar luisterboeken.

Over dit onderzoek:

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Stichting Dedicon in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek. Dedicon is de organisatie die aangepaste (school)boeken produceert voor mensen met een leesbeperking (zoals een visuele beperking of dyslexie). Bij dit onderzoek gaat het alleen om recreatief lezen en/of literatuur voor school of opleiding. Het gaat dus niet om schoolboeken of studieboeken.

Het doel van het onderzoek is dat we beter weten welke behoeften er zijn op het gebied van audioboeken. Wanneer is een luisterboek geschikt of voldoende en wanneer is er echt behoefte aan een gesproken boek (Daisyboek)?

Wilt u deze ervaringen met ons delen tijdens een telefonisch interview met een Dedicon-medewerker? Stuur dan een mail naar Mieke Urff, [email protected]

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.