Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Peuters en kleuters met ADHD of ASS gezocht

|

Van hersenonderzoekers van het Nijmeegse Baby & Child Research Center ontvingen wij onderstaande oproep. Ben je ouder van een jong kind met ADHD en/of autisme (ASS), dan vind je onderstaand onderzoek wellicht interessant:

Onderzoek naar jonge kinderen met ADHD of autisme

Er is nog veel dat we willen weten over de gedrags- en hersenontwikkeling van kinderen met ontwikkelingsproblemen. Daarom doen we bij PIP (Preschool Brain Imaging and Behaviour Project) onderzoek naar het verband tussen gedrags- en hersenontwikkeling bij kinderen met en zonder diagnoses.

Voor dit onderzoek nemen we gedrags- en ontwikkelingstesten af, doen we interviews met ouders en tabletspelletjes met kinderen, vragen we om het invullen van vragenlijsten en doen we bij de kinderen metingen van hersenactiviteit. Deze metingen bestaan uit het afnemen van een EEG, het uitvoeren van een eye-tracking experiment en een MRI scan tijdens de natuurlijke slaap.

Deze onderzoeken voeren we tweemaal uit met een tussenpose van 1 jaar. Het betreft namelijk een langlopend onderzoek naar de ontwikkeling van het gedrag en de hersenen van deze kinderen. Aan de hand van de uitkomsten proberen we een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van alle kinderen. Mogelijk bestaat er een verband tussen gedrags- en hersenontwikkeling bij kinderen die zich anders ontwikkelen dan verwacht. De uitkomsten van het onderzoek zouden dan kunnen bijdragen aan een vroegere diagnose en betere begeleiding en ondersteuning voor deze kinderen, wat hun ontwikkeling ten goede komt.

Welke kinderen zoeken we?

We zijn voor het onderzoek op zoek naar jonge kinderen:
-met autisme/ASS (3-4,5 jaar)
-met ADHD (4-5,5 jaar)
-en/of een ontwikkelingsachterstand (3-4,5 jaar)

Denk je als ouder dat je kind het leuk vindt om bij ons spelletjes te komen spelen en testjes uit te voeren? Heb je drie dagdelen de tijd om mee te doen? Meld je dan aan en help zo de wetenschap aan meer kennis over (vroeg)herkenning en omgang met ADHD en/of autisme.

Praktische informatie

Voor de deelname van jou en je kind ontvang je een vergoeding en een rapportage van de ontwikkelingstesten die we afnemen. Ook worden de reis- en parkeerkosten vergoed en mag je kind na afloop van het onderzoek een cadeautje uitzoeken.

Het onderzoek vindt plaats in de Radboud Universiteit, het Donders Instituut en het Radboudumc in Nijmegen. Deze gebouwen liggen vlakbij elkaar.

Het PIP onderzoek is een Europese samenwerking met de Nederlandse organisaties: Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Donders Instituut, Radboud Universiteit en Radboudumc. Daarnaast wordt het onderzoek uitgevoerd op meerdere plekken in Europa (Parijs, Gent, Londen & Stockholm). Kijk voor meer informatie op de website: http://www.aims-2-trials.eu/pip-radboud/ en/of neem vrijblijvend contact op via [email protected].

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam