Werk

Impuls & Woortblind wil dat iedereen op waarde geschat wordt op de werkvloer.

blauw_rook_vuur

ADHD en Verslaving

Verslaving en ADHD gaan vaak hand in hand. Behandeling van ADHD wordt daardoor nog moeilijker en vice versa.

ADHD – Wat zijn de kenmerken?

Volwassenen met ADHD hebben vanaf de vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van aandachts- en concentratieproblemen, impulsiviteit, moeite…

ADHD/ADD en Relaties

Relaties en ADHD hebben is niet altijd makkelijk. Verwijten stapelen zich op. Hoe kom je hier weer samen uit? Info en hulp voor relaties waar ADHD speelt!

Jaarcongres Impuls & Woortblind – Neurodiversiteit in leren en werken

Tijdens het Jaarcongres van Impuls & Woortblind maakt u kennis met het begrip neurodiversiteit: de verschillende talenten en manieren van denken en informatie verwerken. Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval en zorgt dat mensen hun talent optimaal kunnen benutten.

Medicatie bij ADHD

ADHD-medicatie onderdrukt als het goed is de kernsymptomen, als je hier teveel last van hebt. Maar welke medicatie werkt voor jou het beste? Of wegen de voordelen voor jou niet op tegen de nadelen? Lees meer en download de folder over ADHD-medicatie.

ADHD en hersenverschillen

Zoals beloofd een toelichting van onderzoekster Martine Hoogman op haar onderzoek naar de hersenverschillen bij ADHD

Carola over haar verslaving aan cocaïne en haar ADHD

Carola over haar verslaving aan cocaïne en ADHD. Dat ze er rustig van wordt in haar hoofd in plaats van ‘strak en opgepept’ vindt ze wel vreemd. Maar het voelt geweldig! Langzaam glijdt ze af. Dat ze ADHD heeft ontdekt ze dan pas.

Je bent niet je ADHD

Okee je hebt dus ADHD. En daar heb je soms last van. Maar je bent veel meer. Je bent niet je ADHD. Leg vooral je focus op dingen die wel goed gaan. Maar…sla ook niet door naar ADHD als iets positiefs te noemen!

foto_remco_blog_auteur

ADHD, hoe voelt dat?

Hoe leg je iemand die in zijn leven alleen maar klassieke muziek heeft gehoord uit hoe een nummer van AC/DC klinkt? Je kunt het uitleggen, maar dan kom je nergens. Je kunt het laten horen, maar die persoon zal de muziek niet begrijpen.

NLP voor ADD en ADHD

NLP: wat is het en werkt het ook bij ADHD en ADD? LEES HIER een artikel uit Impuls & Woortblind Magazine…

Van medisch model naar neurodiversiteit

ADHD, dyslexie, dyscalculie: het zijn vormen van neurodiversiteit, vinden wij en gelukkig ook steeds meer wetenschappers. Maar er zijn meer modellen om naar bijzondere breinen te kijken. Zoals het medische model.

Studeren met dyslexie

Het nieuwe studiejaar is weer begonnen. Studeren met dyslexie kan een extra uitdaging zijn. Wij hebben wat informatie en tips…