Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Werk

Impuls & Woortblind wil dat iedereen op waarde geschat wordt op de werkvloer.

Slaapproblemen

Er zijn aanwijzingen dat mensen met ADHD een verlate slaapfase hebben. Dit betekent dat je te laat slaapt, met vervolg dat je te kort slaap…vermoeiend!

Jaarcongres Impuls & Woortblind – Neurodiversiteit in leren en werken

Tijdens het Jaarcongres van Impuls & Woortblind maakt u kennis met het begrip neurodiversiteit: de verschillende talenten en manieren van denken en informatie verwerken. Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval en zorgt dat mensen hun talent optimaal kunnen benutten.

Vragen over ADD en werk? Check onze 5 minuten info

De Arbeidsparticipatietool bestaat uit een website en aparte pagina met 5-minuteninfo. Doel is werkgever en collega’s maar ook de mensen met ADD zelf snel informatie te geven die relevant is voor het werken met hun specifieke eigenschap.

Medicatie bij ADHD

ADHD-medicatie onderdrukt als het goed is de kernsymptomen, als je hier teveel last van hebt. Maar welke medicatie werkt voor jou het beste? Of wegen de voordelen voor jou niet op tegen de nadelen? Lees meer en download de folder over ADHD-medicatie.

ADHD – Wat zijn de kenmerken?

Volwassenen met ADHD hebben vanaf de vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van aandachts- en concentratieproblemen, impulsiviteit, moeite…

Succes verhalen ADHD

Je hebt ADHD, nou en? Dat kan je een boel opleveren, als je weet hoe dat bij jou precies werkt.…

ADHD/ADD en Relaties

Relaties en ADHD hebben is niet altijd makkelijk. Verwijten stapelen zich op. Hoe kom je hier weer samen uit? Info en hulp voor relaties waar ADHD speelt!

blauw_rook_vuur

ADHD en Verslaving

Verslaving en ADHD gaan vaak hand in hand. Behandeling van ADHD wordt daardoor nog moeilijker en vice versa.

ADHD en hersenverschillen

Zoals beloofd een toelichting van onderzoekster Martine Hoogman op haar onderzoek naar de hersenverschillen bij ADHD

Mijn Reintegratieplan

Zit jij ziek thuis en is het de bedoeling dat je weer aan de slag gaat via een re-integratietraject? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Impuls en Woortblind folder beeld

Regelingen, Statuten en Protocollen

Statuten Interne gedragscode Klachtenregeling Sponsoring en de gedragscode van de NPCF Impuls & Woortblind ontvangt via het Ministerie van VWS een…

Carola over haar verslaving aan cocaïne en haar ADHD

Carola over haar verslaving aan cocaïne en ADHD. Dat ze er rustig van wordt in haar hoofd in plaats van ‘strak en opgepept’ vindt ze wel vreemd. Maar het voelt geweldig! Langzaam glijdt ze af. Dat ze ADHD heeft ontdekt ze dan pas.

Hoe het zit met ADHD-medicatie van Regenboogapotheek

Regenboog Apotheek bereidt een aantal vormen van (langwerkende) ADHD-medicatie die door DSW, Zorg en Zekerheid, StadHolland en inTwente volledig vanuit de basisverzekering worden vergoed. Zonder eigen bijdrage. Dit gaat wel van je eigen risico af.

Superdrugs, deel 1 van drieluik

Eerste deel van een drieluik over (oa) mijn ervaring met medicatie voor ADHD: ‘elk voordeel heb zijn nadeel’. Ik was 15 toen er in 2006 ADHD bij mij is vastgesteld door een kinderarts in Amersfoort. De aanleiding voor mijn bezoek aan het ziekenhuis? Mijn schoolresultaten (4 VWO destijds) gingen bergafwaarts, terwijl ik, naar men zei, zo’n slimme jongen was.

Je bent niet je ADHD

Okee je hebt dus ADHD. En daar heb je soms last van. Maar je bent veel meer. Je bent niet je ADHD. Leg vooral je focus op dingen die wel goed gaan. Maar…sla ook niet door naar ADHD als iets positiefs te noemen!

Stuiterbal

Normaal ben ik niet zo van de hokjes, de stempeltjes en de etiketjes. Maar sinds vorig jaar heb ik zelf een etiket opgeplakt gekregen en behoor ik officieel tot de categorie stuiterballen. Ik heb namelijk ADHD : Attention Deficit Hyperactivity Disorder. De diagnose is gesteld door een heuse psychiater en dus niet door zo’n zelftestje uit de Flair of de VIVA.

BLOG: Sport als medicatie

Wetenschappelijk onderzoek kan zo heerlijk droge resultaten opsommen. Feiten en cijfers. Neem nou bijvoorbeeld de volgende tekst uit een bevolkingsonderzoek: “Volwassenen met ADHD hebben vijf keer vaker depressie, negen keer vaker een paniekstoornis en tien keer vaker een drugsverslaving dan volwassenen zonder de stoornis”.

Stilstaan bij chaos…

Normaal gesproken is mijn antwoord op chaos: harder werken. Maar de afgelopen periode lukte dat even niet meer……. Wanneer er chaos is mijn leven ontstaat – en dat is bij een ADHD-er nogal eens – ken ik het patroon van hard werken tot er weer orde is. En net zoals chaos verschillende vormen kent, van zichtbare rommel tot teveel creatieve ideeën of inspirerende impulsen, heeft hard werken dat ook.

foto_remco_blog_auteur

ADHD, hoe voelt dat?

Hoe leg je iemand die in zijn leven alleen maar klassieke muziek heeft gehoord uit hoe een nummer van AC/DC klinkt? Je kunt het uitleggen, maar dan kom je nergens. Je kunt het laten horen, maar die persoon zal de muziek niet begrijpen.

Rijbewijskeuring tarieven

De NZA heeft gehoor gegeven aan de vele klachten over de ultra korte keuringen voor bizar hoge tarieven. Daarom heeft…

NLP voor ADD en ADHD

NLP: wat is het en werkt het ook bij ADHD en ADD? LEES HIER een artikel uit Impuls & Woortblind Magazine…

Dus dát was er al die tijd met me aan de hand

Als volwassenen de diagnose AD(H)D krijgen, voelt dat vaak als opluchting. Maar daaraan gaat soms
wel een leven van jezelf mislukt voelen vooraf. Was is aangeboren AD(H)D precies en waarom wordt
de diagnose soms zo laat gesteld.
Lees het !!!!!

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam