Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Werk

Impuls & Woortblind wil dat iedereen op waarde geschat wordt op de werkvloer.

blauw_rook_vuur

ADHD en Verslaving

Verslaving en ADHD gaan vaak hand in hand. Behandeling van ADHD wordt daardoor nog moeilijker en vice versa.

ADHD – Wat zijn de kenmerken?

Volwassenen met ADHD hebben vanaf de vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van aandachts- en concentratieproblemen, impulsiviteit, moeite…

ADHD/ADD en Relaties

Relaties en ADHD hebben is niet altijd makkelijk. Verwijten stapelen zich op. Hoe kom je hier weer samen uit? Info en hulp voor relaties waar ADHD speelt!

Vragen over ADD en werk? Check onze 5 minuten info

De Arbeidsparticipatietool bestaat uit een website en aparte pagina met 5-minuteninfo. Doel is werkgever en collega’s maar ook de mensen met ADD zelf snel informatie te geven die relevant is voor het werken met hun specifieke eigenschap.

Jaarcongres Impuls & Woortblind – Neurodiversiteit in leren en werken

Tijdens het Jaarcongres van Impuls & Woortblind maakt u kennis met het begrip neurodiversiteit: de verschillende talenten en manieren van denken en informatie verwerken. Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval en zorgt dat mensen hun talent optimaal kunnen benutten.

Medicatie bij ADHD

ADHD-medicatie onderdrukt als het goed is de kernsymptomen, als je hier teveel last van hebt. Maar welke medicatie werkt voor jou het beste? Of wegen de voordelen voor jou niet op tegen de nadelen? Lees meer en download de folder over ADHD-medicatie.

ADHD en hersenverschillen

Zoals beloofd een toelichting van onderzoekster Martine Hoogman op haar onderzoek naar de hersenverschillen bij ADHD

Carola over haar verslaving aan cocaïne en haar ADHD

Carola over haar verslaving aan cocaïne en ADHD. Dat ze er rustig van wordt in haar hoofd in plaats van ‘strak en opgepept’ vindt ze wel vreemd. Maar het voelt geweldig! Langzaam glijdt ze af. Dat ze ADHD heeft ontdekt ze dan pas.

Je bent niet je ADHD

Okee je hebt dus ADHD. En daar heb je soms last van. Maar je bent veel meer. Je bent niet je ADHD. Leg vooral je focus op dingen die wel goed gaan. Maar…sla ook niet door naar ADHD als iets positiefs te noemen!

Stuiterbal

Normaal ben ik niet zo van de hokjes, de stempeltjes en de etiketjes. Maar sinds vorig jaar heb ik zelf…
foto_remco_blog_auteur

ADHD, hoe voelt dat?

Hoe leg je iemand die in zijn leven alleen maar klassieke muziek heeft gehoord uit hoe een nummer van AC/DC klinkt? Je kunt het uitleggen, maar dan kom je nergens. Je kunt het laten horen, maar die persoon zal de muziek niet begrijpen.

NLP voor ADD en ADHD

NLP: wat is het en werkt het ook bij ADHD en ADD? LEES HIER een artikel uit Impuls & Woortblind Magazine…

AD(H)D & DYSLEXIE CAFÉ HEUSDEN

BIJEENKOMST AD(H)D & DYSLEXIE CAFÉ op dinsdag 28 maart 2023 Thema: Uitstelgedrag Uitstelgedrag is één van de vele kenmerken van…

18 maart 2023; thema HSP

Hooggevoeligheid / hoogsensitiviteit (HSP) naast dyslexie We hebben het altijd over dyslexie, maar we merken ook dat veel mensen die…

Emmy omarmt haar diagnose ADD

Ik heb zelden iemand gesproken die haar diagnose zo heeft kunnen omarmen. Mevrouw Hendriks kwam er pas op latere leeftijd…
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam