Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Hoogsensitiviteit en ADHD / ADD

Hoogsensitief (HSP) of toch AD(H)D?

Binnen de wetenschap en de zorg is het fenomeen hoogsensitiviteit nog onontgonnen terrein. Het wordt ook niet erg serieus genomen. Toch zijn er veel mensen die zich herkennen in de beschrijving van HSP, oftewel Hoog Sensitieve Persoon. Het staat vooral voor overgevoeligheid voor prikkels uit je omgeving.

Deze overgevoeligheid kennen ook veel mensen met ADHD of ADD, want als je AD(H)D hebt komen alle prikkels ongefilterd binnen. Maar het zou ook kunnen dat je hoogsensitief bent, in plaats van dat je ADHD of ADD hebt. Of dat je een HSP bent náást je AD(H)D. Er zijn ook wel raakvlakken tussen HSP en AD(H)D, maar uiteindelijk verschillen ze toch duidelijk van elkaar.

Hiske heeft de diagnose ADD maar herkent ook veel in wat zij over hoogsensitiviteit leest. Voor Impuls Magazine ging zij op onderzoek uit naar de verschillen en overeenkomsten tussen ADD/ADHD en HSP.

Podcast ADHD bij Vrouwen over ADHD en HSP

Luister ook naar de aflevering ADHD en HSP van de podcastreeks ADHD bij Vrouwen van Jorna Postma. In deze aflevering van de podcast praat Jorna over hooggevoeligheid en ADHD. Is er een link? Is er verschil? Wat is hooggevoeligheid of HSP nou eigenlijk en wat betekent dit in het dagelijks leven. De voor- en nadelen van hooggevoeligheid of HSP worden uitgelegd. En de link tussen HSP en ADHD en ASS (autisme spectrum stoornis).

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam