Helpende apps voor o.a. dyslexie en dyscalculie

|

Heb je dyslexie of dyscalculie? Wist je dat er ontelbare handige apps/programma’s zijn voor ongeveer alles dat je op je computer doet? Op het gebied van lezen, schrijven, aantekeningen maken, noem maar op. Maar welke zijn dat en waar vind je die? Mooi nieuws is dat die allemaal bij elkaar staan in verschillende overzichten.

Mindmap met apps voor dyslexie

Hiernaast zie je voorbeeld van een overzicht/mindmap met android-apps die handig zijn voor mensen met dyslexie. Deze online poster en nog veel meer posters en downloads staan op de website van Call Schotland. CALL staat voor: Communication, Acces, Literacy and Learning.

Elk app direct aanklikbaar

Mooi is dat elke app in het overzicht direct aanklikbaar is. Eenzelfde poster is er ook voor mensen met dysalculie. Call Schotland maakt ze voor iPad, Chromebooks en Android. Je vind ze allemaal op de pagina ‘Posters and leaflets’ van Call Schotland.

Schema ‘Hoe help ik leerlingen met leesproblemen’?

Behalve mindmaps met helpende apps vind nog heel veel andere handige overzichten en handleidingen voor online leren en inclusief onderwijs. Zoals het schema ‘Hoe help ik leerlingen met leesproblemen‘. Een stap-voor-stap checklist om te onderzoeken wat het probleem precies is en wat je als docent kunt doen/aanbieden om een leerling te helpen.

Fijn voor beelddenkers

Echt, neem de tijd om deze pagina met posters en leaflets van Call Schotland eens grondig te bekijken. Er zit vast iets tussen waar jij wat aan hebt! Alles is wel in het Engels maar omdat het allemaal heel beeldend is gemaakt is het voor beelddenkers toch goed te begrijpen. Hopen wij!