Toolkit ADHD bij volwassenen ‘Samen beslissen’ online

|
2 reacties

Bij een vermoeden van ADHD zoek je informatie en uiteindelijk hulp. Maar welke behandelopties zijn er eigenlijk voor ADHD? En wat past het beste bij jou? Het is fijn als je daar zicht op hebt als je tegenover een zorgverlener zit. Zo kun je samen beslissen over jóuw behandeling.

Keuzekaarten ADHD bij volwassenen

Om je een snel en goed overzicht te geven van behandelopties voor ADHD bij volwassenen, heeft MIND nu samen met Impuls & Woortblind de Toolkit Samen Beslissen bij ADHD voor volwassen ontwikkeld. Daarin zitten 4 keuzekaarten met een overzicht op 1 A4 van de belangrijkste behandelopties én zelfmanagement- opties voor mensen met ADHD. Dit zijn de 4 kaarten:

Keuzekaart 1 Psychologische behandelingen
Keuzekaart 2 Behandelingen met medicatie
Keuzekaart 3 Begeleiding en zelfmanagement
Keuzekaart 4 Ondersteuning, participatie en hulp voor naasten

KIJK HIER voor de complete Toolkit Samen Beslissen bij ADHD.

Zorgstandaard ADHD

In de Toolkit vind je ook deze heldere samenvatting van de Zorgstandaard ADHD.
Deze kaart is voor behandelaren ontwikkeld, maar geeft jou en je naaste inzicht in welke zorg je tenminste mag verwachten van je zorgverlener. De zorgverlener zou de Zorgstandaard ADHD als leidraad moeten nemen voor goede behandeling en begeleiding.
Bekijk voor meer informatie de complete Zorgstandaard ADHD.

Keuzehulp voor zorgverleners bij diagnostiek ADHD/ADD

Voor zorgverleners is er ook een digitale keuzehulp ADHD die helpt om de Zorgstandaard ADHD toe te passen in de dagelijkse praktijk. Hij kan ook worden ingezet om het gesprek in de behandelkamer vorm te geven. Aan de hand van verschillende vragen geeft de keuzehulp een concreet advies voor behandeling en begeleiding, gebaseerd op de inhoud van de Zorgstandaard. De keuzehulp is getoetst door ervaringsdeskundigen en professionals.

Meer Toolkits voor ggz-behandelopties

MIND heeft al meer Toolkits voor ggz-problematiek ontwikkeld, o.a. voor depressie, bipolaire stoornis, alcoholproblemen en angstklachten. Je vind ze op deze pagina bij MIND.

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Jullie hebben een ontzettend drukke website voor mensen die info over adhd enzo willen

  Beantwoorden
  • Julie Houben
   3 februari 2022 10:39

   Dag Max,

   Jammer dat je onze website te druk vindt. We krijgen er -gelukkig- ook positieve reacties over. Als je iets niet goed kunt vinden of vragen hebt kun je ons ook altijd bellen of een bericht sturen via ons contactformulier.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.