Mijn ADHD-reis

|

Graag neem ik je mee op mijn reis, vanaf mijn ADHD-diagnose tot nu. Met dit verhaal wil ik iedereen met AD(H)D inspireren die nog twijfelt aan zichzelf. AD(H)D hoeft geen negatief stickertje te zijn. Je hebt zo veel kwaliteiten. Je moet ze alleen nog ontdekken.

Zo begint het verhaal van Mariëlle. Ze is 21 en kreeg op haar 19e de diagnose ADHD.
Wat volgde was een reis om zichzelf te (her)ontdekken. Ze beschrijft mooi en herkenbaar het traject van diagnostiek en behandeling dat ze kreeg. En de coaching die ze daarna zelf organiseerde omdat ze ‘nog niet klaar was’ na de standaard behandeling. Wat Mariëlle betreft moet coaching ook vergoed worden.

Alsof je halverwege de reis uit de auto wordt gezet…

Nog een fragmentje:
‘AD(H)D lijkt soms negatief. Zo dacht ik er eerst ook over. Maar dat is zeker niet waar. Je hebt zo veel kwaliteiten. Alleen moet je die soms nog leren kennen en ontwikkelen. Dat kan met de hulp van coaching. Het bestaande en vergoede behandeltraject is hiervoor te kort en te weinig persoonlijk. Daardoor blijf je met te veel onzekerheden zitten, deels opgerakeld door dezelfde diagnose die juist ook inzichten geeft. Alsof je halverwege je reis opeens uit de auto wordt gezet.’

Lees hier het hele verhaal van Mariëlle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.