ADHDplaza: dé website over ADHD voor jongeren

|

ADHDplaza is een online platform over ADHD, speciaal voor jongeren. Naast de website en Instagram, bezoekt ADHDplaza ook scholen met een les over ADHD. Ons doel is om jongeren met én zonder ADHD meer te leren over wat ADHD is. Zowel de positieve als de negatieve kanten. Daarnaast willen we met de schoolbezoeken ook kennis halen. Namelijk: wat willen jongeren eigenlijk weten over ADHD? Waar hebben zij behoefte aan? Aan de hand van deze informatie zullen we de website de komende tijd meer vorm en invulling geven.

Heb je zelf goede ideeën? Mail ons dan: [email protected] en volg ons op Instagram @adhdplaza

Over ADHDplaza

Jongeren weten weinig over ADHD maar hebben vaak wel behoefte aan kennis over ADHD. Zo bleek uit een eerste pilot studie van Radboud onderzoekers Martine Hoogman en Jeanette Mostert. Reden genoeg om ADHDplaza op te zetten: een project waarin promovendi middelbare scholen bezoeken om informatie over ADHD te brengen maar ook informatie te halen over wat scholieren willen weten over ADHD. Vervolgens komt deze info op een voor jongeren aantrekkelijke manier op de website ADHDplaza te staan.

NWO subsidie voor ADHDplaza

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Radboud onderzoekers en Hans van de Velde en Rob Pereira van Impuls & Woortblind. Eind 2022 ontving ADHDplaza een NWO Wetenschapscommunicatiesubsidie,. Daarmee kon het project echt van start. Impuls & Woortblind blijft uiteraard betrokken bij dit mooie project, dat duidelijk voorziet in een behoefte.

Zo staat het op de website van de NWO:

Er bestaat veel onbegrip in onze samenleving over ADHD, ook onder jongeren. Het (h)erkennen en waar nodig, managen van ADHD is in deze levensfase belangrijk voor hun persoonlijke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Wetenschappers kunnen een actievere rol spelen in zorgen voor meer kennis en begrip. Met het project ADHD plaza is een consortium opgericht bestaande uit Nederlandse ADHD-experts en de ADHD-vereniging Impuls & Woortblind. Het project heeft twee hoofddoelen. Het eerste doel is kennis van jongeren over ADHD vergroten met onder meer een workshop op scholen en video’s op adhdplaza.nl. Het tweede doel is het trainen van jonge onderzoekers in wetenschapscommunicatie en het faciliteren van een platform (ADHD plaza) waarmee ze maatschappelijke impact met hun onderzoek kunnen genereren.

(bron: NWO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.