Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Nieuwe afl. Podcast ADHD Dingen – Sandra Kooij over hersenen

We hebben weer een luistertip voor iedereen die meer wil weten van ADHD. In deze aflevering van haar podcastserie ADHD Dingen spreekt Nirma Haggenburg met ADHD-expert Sandra Kooij over ADHD en hersenen. Super interessant gesprek, waarin Sandra Kooij op een begrijpelijke manier uitlegt waarom voor mensen met ADHD dingen die voor anderen zo simpel lijken, vaak zo’n opgave zijn.

ADHD hersenen slaperig?

Ze vertelt o.a. over de werking van verschillende neurotransmitters en hoe medicatie effect heeft, over waarom er geen scan is waarop je ADHD kunt aantonen in de hersenen van één persoon. Over lopend onderzoek naar hersenen en ADHD, zoals dat over ADHD en slaap. En over de nieuwste inzichten die er mogelijk op wijzen dat een ADHD-brein misschien wel een slaperig brein is. Hoewel nieuw? Psychiater Akke Meijlink omschreef al in 2014 in ons toenmalige blad Impuls Magazine ADHD als een slaperig brein.

Podcast ADHD Dingen

Luister via Spotify (gratis) naar de aflevering met Sandra Kooij.

Interessant? ADHD Dingen heeft nog veel meer boeiende afleveringen, zoals die met Rob Pereira over ‘Wat is ADHD‘ en die met hoogleraar Roshan Cools over dopamine en ADHD. Zij doet onderzoek naar het effect van Ritalin op het brein en legt uit waarom veel mensen met ADHD het lastig vinden om te starten en te stoppen met een taak. Dat heeft namelijk alles te maken met je dopamine-niveau.

Wij zeggen: volgen die reeks!

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam