Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Dyslexie draagt bij aan succes van de mensheid

|

Binnen Impuls & Woortblind gebruiken we vaak de term neurodiversiteit om duidelijk te maken dat we dyslexie en o.a. AD(H)D zien als verschillende vormen van informatieverwerking en niet als stoornissen. Wetenschapper Helen Taylor gaat een stap verder. Volgens haar is neurodiversiteit een voorwaarde voor evolutionair succes.

Dyslexie onmisbaar binnen de evolutie

Helen Taylor is een Engelse wetenschapper. Zelf is ze dyslectisch. Met haar onderzoeksgroep doet ze uniek onderzoek naar wat dyslexie precies is, vanuit een evolutionaire invalshoek. Haar conclusie: dyslexie is geen stoornis, maar een van de vele vormen van denken en informatie verwerken. En bovendien eentje die ons als mensheid vooruit helpt en dus onmisbaar is!

In dit artikel lees je meer over deze wetenschappelijk visie op dyslexie, die wij volledig onderschrijven. Voor ons niets nieuws eigenlijk ;-). NB: het is een gratis toegankelijk artikel maar daardoor staan er helaas veel advertenties in en omheen. In de komende editie van  Impuls & Woortblind Magazine lees je een verhaal van Nel Hofmeester over de visie van Helen Taylor.

Lees meer over neurodiversiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam