Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Bestuur en Vereniging

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Over ons
  4. chevron_right
  5. Vereniging
  6. chevron_right
  7. Bestuur en Vereniging

Dhr. R. (Rob) Rodrigues Pereira

Voorzitter

Rob Pereira (1946) is kinderarts, gespecialiseerd in ADHD. Hij was tot 2012 werkzaam bij het Maasstadziekenhuis. Daarnaast was hij tot 2014 wetenschappelijk onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven te Leiden en tot 2011 verslavingsarts bij de Bouman GGZ in Rotterdam (polikliniek verslaving en ADHD, kinderen en volwassenen). Hij was mede-initiatiefnemer van het kinderartsen-ADHD Netwerk en van 2000- 2015 voorzitter van het Nederlandse ADHD Netwerk. Hij was vicevoorzitter van de nieuwe ADHD Zorgstandaard en schreef mee aan de generieke module bijwerkingen stimulantia. Daarnaast werkt hij nog in een privé kinderartsen/ggz-praktijk, Medisch Centrum Kinderplein in Rotterdam en heeft een aantal projecten in het buitenland gedaan op het gebied van ADHD awareness. Hij is betrokken bij een aantal wetenschappelijke projecten over ADHD gerelateerde onderwerpen zoals voeding en medicatie.
Hij is sinds 2015 voorzitter van Impuls en Woortblind.
Portefeuille: wetenschap en ADHD.

Dhr. E. (Evert) van Waegeningh

penningmeester

Evert van Waegeningh (1983) woont met zijn vrouw en dochter in Scheveningen. Hij heeft achtergrond in accountancy en toezicht met een postdoctorale graad in accountancy. Vanuit deze kennis was hij actief voor diverse stichtingen en verenigingen als kascontrole lid of als penningmeester. Evert wil graag een bijdrage leveren aan onze missie om mensen uit onze doelgroepen beter in hun kracht te zetten. Zijn persoonlijke affiniteit ligt met name bij dyslexie. Samen met Impuls & Woortblind wil hij werken aan meer begrip voor en kennis over wat dyslexie is en vooral welke positieve eigenschappen en kansen er samengaan met dyslexie.
Portefeuille: dyslexie

Mw. Annemarie van Essen

algemeen bestuurslid

Annemarie van Essen (1974) woont met haar man en twee puberzonen in het Overijsselse Holten. Ze heeft ervaring met jongeren, media en het voortgezet onderwijs. Momenteel werkt zij als ervaringsdeskundige op het gebied van depressie en PTSS.
Ze heeft zelf ADHD en ook haar twee zoons hebben ADHD en ADD. Ze wil graag haar achtergrond en ervaring inzetten om mee te helpen bouwen aan de zichtbaarheid en continuïteit van onze vereniging.
Ze is veel online te vinden en heeft affiniteit met nieuwe en ‘oude’ media. Daarom houdt zij zich binnen het bestuur bezig met de portefeuille PR, media en communicatie.

Mw. Karin Jahromi

algemeen bestuurslid

Karin Jahromi, dyslexiespecialist en coach, woont en werkt in Apeldoorn. In haar praktijk Repetitio houdt zij zich voornamelijk bezig met dyslexie voor kinderen. Binnen de vereniging is zij het aanspreekpunt voor (passend) onderwijs en onderwerpen rondom toetsen, examens en de dyslexieverklaring. In Apeldoorn is zij de initiatiefnemer van het Dyslexiecafé Apeldoorn voor (jong)volwassenen en ook deelt zij graag haar kennis op sociale media, zoals op Clubhouse. Zij is een actieve belangenbehartiger en houdt zich veel bezig met lobby van maatschappelijke- en politieke zaken rondom dyslexie en inclusie.

Portefeuille: dyslexie en inclusie.

Mw Saskia van Elswijk

algemeen bestuurslid

Saskia Elswijk (1975) woont in Eemnes met haar man en zoon. Saskia is zelfstandig ADHD-coach en werkt daarnaast bij de gemeente.
Zelf heeft ze ADHD. Haar passie is om mensen met zichzelf en met elkaar in verbinding te brengen. Daarom past de portefeuille met de AD(H)D- en Dyslexie Cafés haar goed. In haar rol als bestuurslid van Impuls & Woortblind gaat Saskia de aan de slag met de cafés. Wat speelt er in het land? Welke signalen moeten we als bestuur oppakken? Waar ligt een behoefte waarin nog niet wordt voldaan?
Portefeuille: AD(H)D- en Dyslexie Cafés.

Het Bureau

De dagelijkse werkzaamheden worden gedaan door

Julie Houben

Hoofdredactie, webredactie, communicatie

(1970) is sinds 1 januari 2015 hoofdredacteur van Impuls & Woortblind Magazine, daarvoor vanaf 2009 hoofdredacteur van Impuls Magazine. Ze komt oorspronkelijk uit de ‘televisiewereld’, waar zij lang heeft gewerkt als redacteur bij informatieve programma’s. Ze wil met Impuls & Woortblind Magazine ondersteuning, informatie en inspiratie bieden. Daarnaast doet zij veel werk voor de website, pr en sociale media van Impuls & Woortblind.

Melanie van Eijkelenburg

Melanie is werkzaam bij MOS in Nijkerk. Zij voert het secretariaat van Impuls & Woortblind. Zij is de beheerder van het ‘algemene mailadres’ en aanspreekpunt voor vragen rond lidmaatschap en praktische zaken rond vrijwilligerschap.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam