Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Attention Deficit
Hyperactivity Disorder

Niet alleen bij drukke jongetjes

VOORLICHTING & INFORMATIE ADHD

ADHD is een diagnose die gepaard gaat met een verhoogde hyperactiviteit, impulsiviteit en/of onoplettendheid. De mate en verhouding verschilt per persoon. En ADHD bij volwassenen is ook weer een verhaal apart. Wat zijn de voornaamste ADHD kenmerken eigenlijk? Hoe weet je of je ADHD hebt? Is ADHD erfelijk? Moet je altijd ‘aan de medicatie?’ Werkt ADHD bij vrouwen anders dan bij mannen? Heb jij ook last van slaapproblemen? Kreeg jij ook de diagnose na een burnout? En hoe zit het met comorbiditeit? Kijk hieronder voor meer informatie over ADHD.

ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. In het Nederlands: aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

Bij ADHD denken nog steeds veel mensen aan drukke, impulsieve kinderen. Dat ADHD bij volwassenen voorkomt, was tot een aantal jaren geleden grotendeels onbekend. Vroeger werd aangenomen dat kinderen er overheen groeien in de puberteit. Inmiddels weten we uit onderzoek dat dit niet juist is: 30-60% houdt klachten als volwassene.

Heb je vragen over ADHD?

LEDENVOORDEEL ADHD

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam