Goed nieuws voor dyslectische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen

Goed nieuws voor dyslectische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen

13 juni 2024 door Julie Houben

Vraag je je af of je misschien dyslexie hebt, maar ben je nooit getest? Of ben je de dyslexieverklaring van de basisschool kwijt? Dan hebben we goed nieuws als je in Groningen studeert.

Betaalbaar dyslexie onderzoek

Het Centrum voor Dyslexie en Dyscalculie (CDD) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt voor € 100,- een dyslexie onderzoek aan. Komt hier uit dat je dyslexie hebt? Dan heb je, net als andere dyslectische studenten, recht op extra toetstijd, een aparte examenruimte of andere voorzieningen die ondersteuning bieden.

Hopelijk volgen meer opleidingen

Zowel de test als de ondersteuning is maatwerk. Zoals Liset Rouweler van het CDD het benoemt: ‘Zeker in het Hoger Onderwijs pakt dyslexie zo verschillend uit, dat je beter kunt spreken van een spectrum.’ Dat maakt maatwerk noodzakelijk. Studenten van de RUG kunnen via hun studentendecaan contact opnemen met het Dyslexie CDD. De voorzitters van onze Ondersteuningsgroep Dyslexie spraken onlangs met Liset Rouweler en vroegen haar of uitbreiding van deze betaalbare dyslexietest naar andere universititeiten en hogescholen mogelijk is. Daar wordt aan gewerkt! Zodra er meer nieuws is, melden wij dat. 

Sluiten