17 juli: Met AD(H)D op vakantie

17 juli: Met AD(H)D op vakantie

8 juli 2024 door Julie Houben

Zin hebben in vakantie, maar er ook stress van krijgen: daar hebben we het op 17 juli over tijdens onze wandeling op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven.

Fijn weer hadden we op 19 juni voor onze wandeling door het groen op de Grote Beek en met 13 personen kwamen we aan bij de gezellige plek voor ons groepsgesprek over ‘of het wel werkt: AD(H)D & mindfulness’. Verschillende gasten hebben positieve ervaringen met mindfulness en (zen) meditatie. Ze noemden favoriete meditaties van Jolanda Hoogkamer, Michael Pilarczyk en Stephen Fry. Vaak helpen meditaties om snel in slaap te vallen. Ook de sauna werkt voor sommigen om hun druk hoofd rustig te krijgen. Anderen hadden het over zelfhypnose oefeningen en klankschalensessies. Maar ook wandelen in een bos kan meditatief zijn. Of focus meditatie zoals lekker breien of was vouwen. Rustig worden lukt bij verschillende gasten door minder suikers en caffeïne, terwijl een ander juist ‘s avonds nog caffeïne nodig heeft om te kunnen slapen. Een gast vertelde dat ze veel baat heeft bij acupunctuur en shiatsu massage. En het (luister)boek van Jessica McCabe van How To ADHD kwam voorbij als tip. Op 24 september verschijnt de Nederlandse vertaling.

Met AD(H)D op vakantie

Woensdag 17 juli praten we over vakantie: het plezier, maar ook de stress die dat bij ons kan geven. Raak jij stiekem overspannen als je denkt aan alles dat je moet meenemen en regelen? Vooral als jij degene bent in je gezin waarvan verwacht wordt dat je dat wel even doet. Het kan ook zijn dat je al jaren een vakantie-checklist klaar hebt liggen. Daar zijn we tenslotte vaak goed in: lijstjes maken. Nog iets, weet jij dat je je ADHD medicatie niet zomaar mee kan nemen naar het buitenland? Dat is echt wel belangrijk om op tijd na te gaan voor je vertrekt. En hoe gaat het bij jou meestal: werk jij tot vrijdagavond en stap je zaterdagochtend in alle vroegte met je koffers in de auto, bus, trein of het vliegtuig? Of zorg jij altijd voor wat extra vakantiedagen, zodat je eerst kunt ontstressen van je werk? We horen het graag.

17 juli zien we elkaar weer op Landgoed de Grote Beek

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig bij koffiebranderij Caffeine Dealers (helaas niet open ’s avonds) aan de Dr. Poletlaan 23 op Landgoed de Grote Beek. Dit is een boerderij gebouw met een paar picknicktafels, waar we verzamelen. Je kunt het landgoed zowel vanaf de Boschdijk als vanaf Vredeoord oprijden. Volg P7 op het terrein, daar kun je parkeren vlakbij Caffeine Dealers. Natuurlijk kun je ook je fiets in fietsrekken kwijt. Breng je eigen waterfles of thermos met koffie of thee mee om onderweg wat te kunnen drinken. We vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling. Na ongeveer 45-60 minuten wandelen kunnen we aan een fijne overdekte tafel zitten. (Ook bij regen gaat ons café door.)

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 17 juli 19.30-21.00 uur
Landgoed de Grote Beek (GGzE)
Dr. Poletlaan 23
5626 NC Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia

Wandel-edities: mei t/m augustus 2024

Van mei tot en met augustus houden we ons ADHD Café wandelend op Landgoed de Grote Beek (GGzE). We zijn op 18 september weer terug bij Wijkcentrum Blixems. 

 

Sluiten