13 augustus: AD(H)D, stoornis of superkracht?

13 augustus: AD(H)D, stoornis of superkracht?

16 juli 2024 door Julie Houben

Op 13 augustus is het zover! Dan is er eindelijk weer een AD(H)D-café in Nijmegen. Vanaf dat moment zijn alle dromers en druktemakers voortaan iedere 2e dinsdagavond van de maand van harte welkom bij café Selbachs aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen.

Tekst: Mandy, organisator van AD(H)D-café Nijmegen

Eindelijk een plekje in Nijmegen waar we als bondgenoten (ik hou zelf niet zo van het woord lotgenoten) met elkaar kunnen kletsen, leren en lachen.

Hiermee opent Impuls & Woortblind overigens inmiddels ook het 15e landelijke AD(H)D-café. En daar ben ik best een beetje trots op!

Het thema van dit eerste AD(H)D-café is: AD(H)D, stoornis of superkracht?

Dit thema biedt bij uitstek de mogelijkheid om elkaar allereerst beter te leren kennen, aan elkaar te snuffelen (niet letterlijk) en van elkaar te weten welke rol AD(H)D in je leven speelt.

Vragen die aan bod komen:

  • Vanaf wanneer weet of denk jij dat je AD(H)D hebt?
  • In welke mate identificeer jij je met jouw (vermoeden van) AD(H)D? Ben jij een AD(H)D’er of iemand met kenmerken van AD(H)D?
  • Hoe ervaar jij jouw anders bedrade brein? Zie je het als een stoornis of juist als jouw superpower?

Zal ik alvast eerst gaan? Wel fijn om een beetje te weten wie je straks treft, toch?

- Ik ben nu bijna 38 en weet (pas) sinds ongeveer 3 jaar dat ik AD(H)D heb. Vermoedens had ik sinds mijn studententijd.

- Ik zie mezelf als AD(H)D’er: er zijn zoveel persoonlijke eigenschappen van mij waarmee ik de AD(H)D bingokaart kan afstrepen dat je er niet meer omheen kunt. Ik ben ook wel echt het type stuiterbal.

- Nu ik sinds de diagnose weet dat ik niet gek ben (of in ieder geval weet waarom ik een beetje gek ben) zie ik AD(H)D echt als een kracht.

Ik weet dat dit voor iedereen anders is, en daarom vind ik het zo leuk om zelf nog meer AD(H)D’ers te leren kennen! Daarnaast ben ik als host natuurlijk ook benieuwd welke thema’s voor jullie relevant zijn. Waar zou je het tijdens de volgende cafés graag over willen hebben, waar wil je meer over leren, waar loop je tegenaan?

En als je niets wilt delen is dat natuurlijk ook prima! Alles op jouw tempo. Ik vind het het allerbelangrijkste dat jij je prettig voelt! Mocht je nog vragen hebben: stuur me gerust een mailtje!

Zie ik je daar?

Liefs, Mandy

 

Tijd: 13 augustus 19.30 uur (inloop) tot 21:00 uur
Locatie: Café Selbachs, Lange Hezelstraat 58a, 6511 CL Nijmegen
Contact: adhdcafenijmegen@impulsenwoortblind.nl

Kosten: €1,50 voor leden en €2,50 voor niet-leden. Consumpties komen voor eigen rekening.

Meer over AD(H)D-café Nijmegen

Sluiten