Bespaar op je ADHD-medicatie met deze handige kostenvergelijker

Bespaar op je ADHD-medicatie met deze handige kostenvergelijker

22 juli 2024 door Julie Houben

Er zijn zoveel soorten ADHD-medicatie. Ook qua kosten zijn er grote verschillen, zelfs bij medicijnen met dezelfde werkzame stof. Gelukkig is er nu een app waarin je ADHD-medicatiekosten kunt vergelijken.

Het probleem: Complexe ADHD-medicatiekosten

Veel mensen met ADHD weten dit: neem je (eindelijk) de stap om ADHD-medicatie te nemen, dan begint de ellende pas echt. Want medicatie kost geld. Maar probeer er maar eens achter te komen hoevéél precies! Het onoverzichtelijke landschap van prijzen en wel/geen/deels vergoedingen maakt het kiezen van de juiste medicatie niet alleen medisch, maar ook financieel uitdagend.

Een doolhof van prijzen en vergoedingen

Het vergelijken van medicatiekosten kan overweldigend zijn. Je moet rekening houden met:

  • Werkzame stof
  • Gemiddelde prijs per stuk
  • Vergoedingsstatus
  • Leverancier
  • Eventuele terugbetaalregeling

Het is een puzzel die zelfs voor mensen zonder ADHD al lastig is, laat staan voor degenen die dagelijks worstelen met focus en organisatie.

De Medicijnkosten Vergelijker

Gelukkig is er nu een app beschikbaar waarmee je eenvoudig ADHD-medicatiekosten kunt vergelijken: de Medicijnkosten Vergelijker. Deze gebruiksvriendelijke app helpt je bij het berekenen en vergelijken van de jaarlijkse kosten van verschillende ADHD-medicijnen.

Hoe werkt het?
  1. Kies twee soorten ADHD-medicatie die je wilt vergelijken
  2. Vul je jaarlijkse eigen risico in
  3. Geef aan hoeveel medicatie je maandelijks gebruikt
  4. De app berekent automatisch de jaarlijkse kosten

De app neemt alle bovengenoemde factoren mee in de berekening, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: de juiste medicatie voor jouw situatie. De informatie is afkomstig van de website Medicijnkosten.nl.

Achtergrond van de app

De Medicijnkosten Vergelijker is ontwikkeld door een software developer met ADHD. Gefrustreerd door de complexiteit van Medicijnkosten.nl, besloot hij een toegankelijker alternatief te creëren.
"Het was even een flinke klus om al die medicijnen in een database te krijgen, maar volgens mij is het aardig gelukt," zegt de ontwikkelaar. "Zelf werd ik er wel blij van. Ik gun anderen ook deze keuzehulp die soms flink wat geld kan besparen."

Hoe kun je helpen?

We delen deze app graag met de ADHD-gemeenschap, maar we weten dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom vind je in de app een gele feedback-knop. We moedigen je aan om deze te gebruiken en je suggesties met ons te delen.

Probeer het zelf

Klaar om te beginnen met besparen op je medicatiekosten en eindelijk duidelijkheid te krijgen in de wirwar van prijzen? Bezoek de Medicijnkosten Vergelijker op medicijn-vergelijker.vercel.app en ontdek hoeveel je kunt besparen!

Sluiten