Verzekeraar laat ondernemer met ADHD stikken

Verzekeraar laat ondernemer met ADHD stikken

5 september 2024 door Julie Houben

Wat een vreselijk verhaal, van een ondernemer met ADHD die zijn ADHD per ongeluk niet had gemeld bij de aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). 

Ooit, in zijn jeugd de diagnose gekregen, tijdelijk Ritalin geslikt, maar al jaren geen last meer. Zijn vrouw vertelt het verhaal aan Omroep Brabant: Vergeten vinkje kost man van Lisa 14.000 euro: 'Ik wil mijn leven terug' - Omroep Brabant
Dat was niet slim en heeft nu fatale gevolgen.

Impuls & Woortblind strijdt al jaren voor betere acceptatie van ondernemers met ADHD voor een AOV, omdat velen van hen prima functioneren met hun (soms hele lichte vorm van ADHD) en evt medicatie hiervoor.

Maatwerk is het minste wat je kunt doen. De verzekeraar in het artikel doet ook alsof dit al de praktijk is, met deze uitspraak: “Als een verzekerde meldt dat die bijvoorbeeld ADHD heeft, hoeft dit geen invloed op de premie te hebben en kan hij of zij zich in veel gevallen verzekeren voor een AOV”.

Was dit maar waar. Wij hebben bij ons Meldpunt AOV helaas nog NIEMAND gehad die meldde dat hij/zij ondanks ADHD gewoon en volledig geaccepteerd is voor een AOV. Mooie woorden dus, maar nul daden. Kom op verzekeraars: geef mensen die ooit een ADHD-diagnose hebben gehad de kans op een normale AOV. Kijk naar de bedrijfsresultaten, naar eerder ziekteverzuim, doe in elk geval meer dan hen standaard als 'hoog risico' af te schepen met een uitgeklede verzekering. Of zijn er al verzekeringen die dit maatwerk wel leveren? Dan horen we dat graag!

Sluiten