Wat een mooie dag, onze tweede ADHD Familiedag

Wat een mooie dag, onze tweede ADHD Familiedag

26 september 2024 door Julie Houben

Op zondag 22 september was onze tweede ADHD Familiedag in Archeon. Het was wederom een mooie en zeer geslaagde dag, waarbij 'een fijn dagje samen uit' hand in hand ging met 'een beetje wijzer worden'. 

Wat een leuk, mooi en leerzaam leer/doe- en attractiepark is Archeon! En wat een mooie buitenplek hadden wij om onze bezoekers, voornamelijk leden van Impuls & Woortblind, Balans en Mama Vita, te laten genieten van een stuk appeltaart bij aankomst en een uitgebreide lunch halverwege de dag. Wij stonden er met een stand en kregen voornamelijk blije mensen aan onze tafel, die genoten van het speciale programma dat deze dag hen en hun kinderen bood. Zeker weten dat een paar kinderen opeens hogere cijfers halen op hun komende geschiedenistoetsen over de Prehistorie, de Romeinen en de Middeleeuwen!

Vragen over ADHD en dyslexie

Voor sommigen was dit dagje uit ook even lekker weg van 'het gedoe met school'. Zoals de ouders van een brugklasleerling die geen dyslexieonderzoek mocht laten doen, omdat ze volgens haar leerlingdossier 'te goede scores had'. Terwijl ze overduidelijk dyslexie had. 'Helaas' kon ze dit kennelijk (te) goed compenseren. Maar dat kostte haar bakken met energie. En naar ondersteuning kon ze fluiten. Want geen dyslexieverklaring. Geen vrolijk verhaal en een goed voorbeeld van waar ons onderwijs nog tekort schiet in doen wat het moet doen: passende ondersteuning bieden zodat ook deze stoere meid op haar niveau kan presteren!
Ook was er een student met ADHD, die ons vroeg waarom wij ADHD niet als stoornis zien. We legden hem uit hoe wij het zagen en hij ging er helemaal van stralen. 'Ja, zo zie ik het ook wel', zei hij. Hij kreeg overigens wél wat extra aanpassingen, zoals meer tijd. En dat hielp hem goed om zijn studie te kunnen volhouden. Zo kan het ook.

Mooi verslag van een ouder

Oudervereniging Balans, mede-organisator van de ADHD Familiedag, kreeg een mooie brief van een ouder. Die geeft een levendig beeld van wat deze dag onze leden oplevert: een heerlijk betaalbaar dagje uit met het gezin. Daar doen we het voor!
Het verslag van de ouder lees je op de website van Balans.

(beeld bij dit bericht is ook afkomstig van Balans)

Sluiten