Nieuwe locatie en spreker Jasper Buitenhuis van dé ADD-podcast

Nieuwe locatie en spreker Jasper Buitenhuis van dé ADD-podcast

1 oktober 2024 door Julie Houben

Op 8 oktober start ons café op een nieuwe en prikkelarmere locatie. We hebben ook een geweldige spreker: Jasper Buitenhuis, AD(H)D-coach en maker van de succesvolste AD(H)D-podcast van dit moment. Zelf heeft hij ADD.

Op 8 oktober ben je weer welkom bij onze derde editie. Intussen is ook de herfst aangebroken. Dat is een ideaal moment om te reflecteren. Waar sta ik nu? Wat mag ik, net als de bomen, loslaten? En wat mag ik, net als de appels, oogsten?

Nieuwe locatie, nieuwe co-host

Voor het ADHD-Café Nijmegen geldt dat we er twee succesvolle edities op hebben zitten! We hebben met geïnteresseerde deelnemers een Whatsapp community opgericht om elkaar ook naast de bijeenkomsten te kunnen helpen. En hier wordt ook al actief gebruik van gemaakt. En last but certainly not least: deelneemster Yvonne Stal was zo enthousiast dat ze het café als vrijwilliger samen met mij gaat co-hosten!

Als we kijken naar wat wij als ADHD-Café Nijmegen mogen loslaten, dan is dat onze beoogde "stamkroeg" café Selbachs. Na 2 bijeenkomsten kunnen we namelijk concluderen dat het toch niet helemaal past. Het is iets te rumoerig en daardoor raken onze koppies toch wel een beetje overprikkeld. Net als met ADHD is het soms even aankijken wat voor jou werkt. 

Voor het café van 8 oktober is het dus belangrijk om te weten dat we ons (tijdelijk) verplaatsen naar een zaaltje bij café De 4 Heeren aan de Sint Annastraat in Nijmegen.

Jasper Buitenhuis over zijn levenspad met ADD

En als we het over oogsten hebben: ook wij planten regelmatig zaadjes om het café tot een succes te maken. En dat heeft er in geresulteerd dat wij op 8 oktober een hele leuke gastspreker welkom mogen heten: Jasper Buitenhuis. Jasper (35) is het meesterbrein achter de "Succesvol leven met ADD/ADHD" podcast op Spotify. 

Wat wij jou alvast kunnen vertellen over Jasper is dat hij zelf ADD heeft en ondanks (of juist dankzij) zijn uitdagingen een bijzonder pad heeft bewandeld. Hij worstelde namelijk jarenlang met studeren, wat hem het gevoel gaf dat leren niet voor hem was weggelegd. Tot zijn 28e geloofde hij zelfs dat hij niet kón leren.

Een pestverleden en veel kritiek zorgde voor faalangst. Pleinvrees en een negatief zelfbeeld maakten dat hij zichzelf verstopte achter een masker. Hoewel het voor de buitenwereld leek alsof alles goed ging, was hij van binnen allesbehalve zeker van zichzelf.

In 2016 besloot hij een droom achterna te gaan en voor drie maanden naar Azië te vertrekken. Wat begon als een korte ontsnapping, veranderde in de reis van zijn leven. Een reis die drie jaar duurde. Hij kwam terug als een nieuwe versie van zichzelf, met de vastberadenheid om anderen te helpen die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

Sinds een aantal jaar heeft Jasper zijn eigen coach- en trainingspraktijk, en host hij de populaire podcast ‘Succesvol Leven met ADD’. 

Tijdens het ADHD-Café van 8 oktober deelt hij zijn persoonlijke verhaal: hoe hij zijn leven omkeerde en wat hem uiteindelijk gelukkig maakte met wie hij is. Wat waren de sleutelervaringen die zijn transformatie mogelijk maakten? En wat kunnen anderen hiervan leren?

Voor het bijwonen van het café moet je je in verband met de ruimte wel even aanmelden. Dat kan via adhdcafenijmegen@impulsenwoortblind.nl.

Zien we je jou op 8 oktober?

Groetjes, Mandy en Yvonne

Sluiten