Nieuws

RSS Feed
  1. 4 juli 2024 door Julie Houben

    ADHD en medicatie op reis

    Geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, zoals methylfenidaat en dexamfetamine, kun je niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het namelijk streng verboden om opiaten te bezitten en te gebruiken zonder recept. Je moet dan een officiële verklaring aanvragen.

    Lees meer
  2. 27 juni 2024 door Julie Houben

    Dedicon stopt met leveren dyslexiebestanden - tips voor alternatieven

    Per 1 januari 2025 stopt Dedicon met het leveren van de beveiligde dyslexiebestanden die gebruikt worden met dyslexiesoftware van Alinea, ClaroRead, IntoWords (ook L2S), Kurzweil, Read&Write, Sprint en TextAid.

    Lees meer
  3. 13 juni 2024 door Julie Houben

    Goed nieuws voor dyslectische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen

    Vraag je je af of je misschien dyslexie hebt, maar ben je nooit getest? Of ben je de dyslexieverklaring van de basisschool kwijt? Dan hebben we goed nieuws als je in Groningen studeert.

    Lees meer
  4. 11 juni 2024 door Julie Houben

    Kadotip voor juf en meester: klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

    Een poster die uitlegt wat de sterke en lastige kanten zijn van ADHD, dyslexie of dyscalculie: die hoort toch in elk klaslokaal? Bestel hem nu met gratis verzending, zodat hij na de zomer aan de muur hangt!

    Lees meer
  5. 7 juni 2024 door Julie Houben

    ADHD-Familiedag in het Archeon

    Na het grote succes van vorig jaar organiseren Impuls & Woortblind, Oudervereniging Balans en Mama Vita dit jaar weer een ADHD-Familiedag. Op 22 september in het Archeon in Alphen a/d Rijn.

    Lees meer
  6. 3 juni 2024 door Julie Houben

    Rijbewijskeuring ADHD toch weer duurder

    Even leek de NZa de touwtjes in handen te hebben. Per 1 januari 2024 zouden ADHD-rijbewijskeuringen goedkoper worden doordat keuringsartsen minder indirecte tijd mochten rekenen.

    Lees meer
  7. 27 mei 2024 door Julie Houben

    Dyslexie en neurodiversiteit. Vier je anders zijn

    Het is zondag 16 juni de dag van de Neurodiversiteit Pride Day. Die dag vieren we dat we trots mogen zijn op ons neurodiverse brein.

    Lees meer
  8. 17 mei 2024 door Julie Houben

    Onderzoek over ADHD-medicatie verdient nuance

    In een uitzending van Nieuwsuur op 14 mei vertelde UMCG-onderzoekster Anne-Flore Matthijssen over de resultaten van de studie die zij had gedaan in 2019. Het ging om een onderzoek naar de effectiviteit van methylfenidaat voor ADHD op langere termijn.

    Lees meer
  9. 25 april 2024 door Julie Houben

    Caroline van der Plas: dyscalculie is niet gelijk aan dom

    Caroline van der Plas (56) kwam in 2021 met één zetel in de Tweede Kamer met haar BoerBurgerBeweging (BBB). In de Eerste Kamer is haar partij met 16 zetels inmiddels de grootste en nu zit ze aan de formatietafel. Daarmee is ze een inspirerend voorbeeld voor jongeren met dyscalculie.

    Lees meer
  10. 19 april 2024 door Julie Houben

    Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

    De petitie tegen de verplichte rekentoets in het mbo is aangeboden en de minister gaat aan de slag. Daarnaast hebben we een leestip voor je als je meer over dyscalculie wil weten.

    Lees meer
Sluiten