Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Video’s en Podcasts

Deze video’s en podcastst moet je zien/luisteren volgens Impuls en Woortblind

Hier onder een aantal video’s en podcastst waarin mensen vertellen hoe ze de vruchten plukken van hun AD(H)D, dyslexie of dyscalculie en hoe ze omgaan met de lastige kanten. Laat je inspireren!

Webinar ADHD en voeding

Webinar ADHD en medicatie (deel 3)

Webinar ADHD en medicatie (deel 2)

Webinar ADHD en medicatie (deel 1)

Slaap en ADHD – Sandra Kooij

Webinar ADHD en Seksualiteit

Video van de Webinar over ADHD en sexualiteit, die op 12 mei 2020 werd georganiseerd. Zafanja Hartog, geïnterviewd door Hans van der Velde.

Hoe is het als je dyscalculie hebt?

Twee studenten vertellen over de impact van dyscalculie op hun studie en dagelijks leven, de onwetendheid van de omgeving en meer.

Deze video is gemaakt door Tinka Gieling, Kirsten de Man, Daan Lamme en Maartje van de Kamp, tweedejaars studenten van Nimeto Utrecht. Hiermee hebben zij de eerste prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Dankzij deze video snappen jongeren en hun omgeving beter wat dyscalculie is en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt.”

Wij hebben dyscalculie

Herken jij de problemen met rekenen en andere dingen met getallen die de studenten in deze video hebben? Misschien heb je dyscalculie.

Deze video is gemaakt door Lena, Josebelle, André en Yvo, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hiermee hebben zij de tweede prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Helemaal van deze tijd. Met zo’n video bereik je echt de doelgroep jongeren.”

Wat is Dyscalculie?

Dyslexie kennen de meeste mensen wel, maar wat is dyscalculie eigenlijk? Deze korte animatie geeft antwoord op die vraag.

Deze video is gemaakt door Adrita, Esmay, Dave en Daimy, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hiermee hebben zij de derde prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Een informatieve en vrolijke animatie over wat dyscalculie is. Heldere uitleg voor kinderen van einde basisschool tot onderbouw voortgezet onderwijs.”

Een slimme vogel met dyscalculie

Met dyscalculie ben je niet dom! Dat is de korte maar krachtige boodschap van deze vrolijke animatie over een slimme papegaai die moeite heeft met rekenen, gericht op basisschoolleerlingen.

Deze video is gemaakt door Tim, Tanja, Loick en Nathan, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij vielen net buiten de prijzen bij de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. Maar de video verdient toch een plaats op de website vanwege de heldere info en positieve boodschap.

Dyscalculie: de expert aan het woord

Prof. Hans van Luit is dé dyscalculie expert van Nederland. In deze video vertelt hij wat dyscalculie precies is, wat scholen kunnen doen voor leerlingen met dyscalculie en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt.

Deze video is gemaakt door Elif, Esmee, Mariëlle en Dasjenka, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij vielen net buiten de prijzen bij de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. Maar de video verdient toch een plaats op de website omdat je veel informatie krijgt over dyscalculie.

Gershwin over dyslexie

Miriam over ADHD

‘Kempisch uurtje’ met Thomas Verpaandonk over dyslexie

Podcast Dennis Benedictus over dyslexie

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam