Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Video’s en Podcasts

Deze video’s en podcasts moet je zien/luisteren volgens Impuls en Woortblind

Op deze pagina vind je de video’s van onze webinars plus enkele video’s en podcasts waarin mensen vertellen hoe ze de vruchten plukken van hun AD(H)D, dyslexie of dyscalculie en hoe ze omgaan met de lastige kanten. Laat je inspireren!

Webinar ‘Anders leren?’ Leren vanuit talent!

Als ouder van een kind met dyslexie, dyscalculie en/of AD(H)D zit je soms met je handen in het haar wanneer het leren niet lukt. Nóg een keer aanbieden van de lesstof in de hoop dat het nu wel blijft hangen heeft geen zin en leidt tot frustratie. Dat is niet nodig! In dit webinar neemt Karen Dijkstra je mee in een andere kijk op leerproblemen.

Webinar ‘Grip op je brein’

In dit webinar legt Efficiency- en ontprikkel coach Jan Dirk Reijneveld uit hoe jouw brein jou steeds verleidt om op alle prikkels in te gaan. Maak kennis met de vijf breinwetten en leer hoe je je gedrag kunt veranderen. Zodat je wél alles afkrijgt en weer plezier hebt in je werk.

Webinar ADHD en voeding

In deze webinar bespreekt Rob Pereira alle feiten en fabels over de impact van voeding op ADHD. Aan bod komen o.a. het eliminatiedieet, de zin of onzin van visolie, LTO3, het belang van gezonde voeding en de mogelijke samenhang tussen wat je eet en je stemming of gedrag.

Webinar ADHD en medicatie (deel 3)

In deze 3e aflevering komen vooral vragen aan bod uit de eerste 2 webinars. Rob Pereira gaat in op de werking en bijwerking van verschillende soorten ADHD medicatie en wat je (zelf) kunt doen als de medicatie die je hebt niet goed werkt voor jou.

Webinar ADHD en medicatie (deel 2)

Rob Pereira gaat in op de werking en bijwerking van verschillende soorten ADHD medicatie en wat je (zelf) kunt doen als de medicatie die je hebt niet goed werkt voor jou.

Webinar ADHD en medicatie (deel 1)

Rob Pereira gaat in op de werking en bijwerking van verschillende soorten ADHD medicatie en wat je (zelf) kunt doen als de medicatie die je hebt niet goed werkt voor jou.

Slaap en ADHD – Sandra Kooij

Sandra Kooij legt uit waarom mensen met ADHD vaak slaapproblemen hebben en welke oplossingen hierbij kunnen helpen. Het gaat o.a. over de verlate slaapfase, de biologische klok en de grote rol van melatonine.

Webinar ADHD en Seksualiteit

Video van de Webinar over ADHD en sexualiteit, die op 12 mei 2020 werd georganiseerd. Zafanja Hartog, geïnterviewd door Hans van der Velde.

Hoe is het als je dyscalculie hebt?

Twee studenten vertellen over de impact van dyscalculie op hun studie en dagelijks leven, de onwetendheid van de omgeving en meer.

Deze video is gemaakt door Tinka Gieling, Kirsten de Man, Daan Lamme en Maartje van de Kamp, tweedejaars studenten van Nimeto Utrecht. Hiermee hebben zij de eerste prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Dankzij deze video snappen jongeren en hun omgeving beter wat dyscalculie is en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt.”

Wij hebben dyscalculie

Herken jij de problemen met rekenen en andere dingen met getallen die de studenten in deze video hebben? Misschien heb je dyscalculie.

Deze video is gemaakt door Lena, Josebelle, André en Yvo, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hiermee hebben zij de tweede prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Helemaal van deze tijd. Met zo’n video bereik je echt de doelgroep jongeren.”

Wat is Dyscalculie?

Dyslexie kennen de meeste mensen wel, maar wat is dyscalculie eigenlijk? Deze korte animatie geeft antwoord op die vraag.

Deze video is gemaakt door Adrita, Esmay, Dave en Daimy, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hiermee hebben zij de derde prijs gewonnen van de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. De jury: “Een informatieve en vrolijke animatie over wat dyscalculie is. Heldere uitleg voor kinderen van einde basisschool tot onderbouw voortgezet onderwijs.”

Een slimme vogel met dyscalculie

Met dyscalculie ben je niet dom! Dat is de korte maar krachtige boodschap van deze vrolijke animatie over een slimme papegaai die moeite heeft met rekenen, gericht op basisschoolleerlingen.

Deze video is gemaakt door Tim, Tanja, Loick en Nathan, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij vielen net buiten de prijzen bij de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. Maar de video verdient toch een plaats op de website vanwege de heldere info en positieve boodschap.

Dyscalculie: de expert aan het woord

Prof. Hans van Luit is dé dyscalculie expert van Nederland. In deze video vertelt hij wat dyscalculie precies is, wat scholen kunnen doen voor leerlingen met dyscalculie en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt.

Deze video is gemaakt door Elif, Esmee, Mariëlle en Dasjenka, tweedejaars studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij vielen net buiten de prijzen bij de Videoprijsvraag Dyscalculie 2019 van Impuls & Woortblind. Maar de video verdient toch een plaats op de website omdat je veel informatie krijgt over dyscalculie.

Gershwin over dyslexie

Miriam over ADHD

‘Kempisch uurtje’ met Thomas Verpaandonk over dyslexie

Podcast Dennis Benedictus over dyslexie

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam