Kiezen in de ggz – online info over zorgaanbieders in jouw buurt

|

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid lanceerde onlangs samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), het ministerie van VWS en de ggz-sector de nieuwe keuze-ondersteunende website kiezenindeggz.nl.

Met Kiezenindeggz.nl kunnen patiënten en verwijzers (zoals bijvoorbeeld huisartsen) gemakkelijk op zoek naar een psychiater of psycholoog in de buurt. De website geeft informatie over de wachttijd per ggz-aanbieder, per type aandoening (bijvoorbeeld autisme, ADHD, depressie) en de vergoeding voor een behandeling. Het initiatief sluit aan bij de ambitie van MIND, ZN en het ministerie van VWS om mensen die op zoek zijn naar therapie meer inzicht en houvast te bieden en de transparantie van de geestelijke gezondheidszorg te vergroten.

De keuzehulp is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder. Naast de informatie over zorgverleners vind je er ook tips voor zelfhulp en veel achtergrondinformatie over hoe de ggz werkt, voor welke klachten je bij welk type  zorgverlener terecht kunt, etc. De moeite waard om te raadplegen dus.

Op de website van MIND Platform vind je meer informatie over de totstandkoming van kiezenindeggz.nl.

Op onze pagina Managen en benutten vind je ook tips voor zorg, zelfhulp en ondersteuning.