ADHD? Baas in eigen Brains met deze app!

|

Heb je ADHD of ADD? Dan is de nieuwe Superbrains App vast iets voor jou. Met deze app kun je spelenderwijs goede gewoontes aanleren en ook nog via een chatfunctie communiceren met je behandelaar én mede-AD(H)D’ers. Zoiets kán alleen maar door een ADHD’er bedacht zijn toch? Klopt. Bedenker en eigenaar Rutger den Hollander legt uit hoe de Superbrains App werkt.

Tekst: Rutger den Hollander

De Superbrains App is ontwikkeld om jou te helpen om de baas in je eigen brains te worden. Jij kiest jouw doelen en op basis hiervan wordt jouw toolbox ingericht met Habits en bewezen tools. Superbrains is ontwikkeld door experts en ervaringsdeskundigen.

Zelf aan de slag met je ADHD

Vier jaar geleden kwam ik op het idee om Superbrains te ontwikkelen. Ik heb zelf ADHD en wilde een App ontwikkelen waarmee ADHD’ers echt geholpen worden. Eentje waarbij je niet alleen adviezen krijgt maar ook zelf aan de slag kan met bewezen tools.  Samen met Sandra Kooij, andere ADHD-experts en ervaringsdeskundigen heb ik van mijn droom werkelijkheid gemaakt.

Nieuwe gewoontes

De basis van Superbrains is het werken aan gedragsverandering. Daarvoor leren we jou de Super Habit Methode. Dat houdt in dat je door kleine stapjes nieuwe gewoontes aanleert. Kan je bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen? Dan zijn er verschillende Habits die je daarbij helpen. Zo helpt het om je bed ‘s ochtends op te maken, want een rommelig bed is een rommelige nacht. Van een net opgemaakt bed wordt jouw brein rustig en kom je makkelijker in slaap. Of misschien helpt een ontspannen meditatie jou in slaap te komen. Ontdek zelf wat voor jou werkt en wat niet!

Een reactie van een gebruiker over de Habit ‘Bed opmaken’:

Voor mij werkt deze habit onwijs goed! Elke dag beginnen met een succesmomentje door meteen als ik wakker word een habit te kunnen afvinken. Het motiveert mij om de rest eromheen ook netjes te maken en houden. Het geeft rust in mijn hoofd. En als ik naar bed ga en mijn opgeruimde slaapkamer zie, krijg ik daar een goed gevoel van en zin om te gaan slapen. Sinds 2 maanden slaap ik écht beter én sta ik met betere energie op.


Met elke actie die jou dichter bij je doelen brengt verdien je onder andere coins en diamonds. Met die coins kun je de opmaak van jouw App personaliseren. Heb je voldoende diamonds, dan kun je deze inwisselen voor fysieke beloningen, zoals een Superbrains trui.

De App zonder behandelaar

Je kan Superbrains met en zonder behandelaar gebruiken. Ben jij op dit moment (nog) niet in behandeling, maar wil je toch werken aan jouw doelen? Dan kan jij binnen Superbrains aan de slag met kant en klare zelfhulpprogramma’s en met de oefeningen in de Toolbox. Of je nu wil werken aan stress, ADHD, depressie, of angsten, Superbrains helpt jou om de baas in je eigen brains te worden.

Chatten met je behandelaar

Ben je in behandeling voor bijvoorbeeld ADHD, depressie of angsten? Vraag jouw behandelaar of jullie met Superbrains kunnen werken. Ben je in behandeling bij PsyQ, dan is Superbrains een vast onderdeel van jouw ADHD-behandeling. Naast de face-2-face afspraken met je behandelaar, kunnen jullie via Superbrains ook chatten en videobellen.  Jouw behandelaar kan Habits en vragenlijsten voor je klaarzetten die passen bij jouw doelen. Bijkomend voordeel: je krijgt inzicht in jouw behandeling. Via de App kun je het gehele stappenplan inzien. Jij schrijft korte gespreksverslagen aan de hand van een invulformulier en je ziet de notities die de behandelaar maakt. Jouw gegevens zijn 100% veilig in Superbrains.

Gratis vs Premium

Superbrains is gratis te downloaden. Met de gratis versie kan je direct werken aan jouw doelen en heb je maar liefst 100 wetenschappelijk bewezen tools die jou kunnen helpen. Wil je meer? In de Premium versie heb je meer danl 350 tools die jouw leven positief veranderen. Wil jij die Superbrains trui bij elkaar sparen en met je behandelaar werken aan jouw doelen? Ga dan voor de Premium versie. Die kost € 6,99 per maand. Werk je samen met je behandelaar? Dan vergoedt jouw zorgverzekering deze kosten.

Community

Bij Superbrains sta je er niet alleen voor. In de community delen we tips en wisselen we ervaringen uit met andere Superbrainers. Je kan ook een Buddy uitnodigen. Dit kan iemand zijn uit jouw omgeving; ouders, vrienden, of een broer of zus. Zij kunnen zien hoe actief jij in de App bent. Ben je dagen niet actief in Superbrains, dan ziet jouw Buddy dit en kan die even bellen of langsgaan om te kijken hoe het met je gaat.

Twee ervaringen van echte Superbrainers:

Henk:
Ik gebruik de gratis versie van Superbrains nu twee maanden. Nieuwe Habits proberen vind ik het leukst! Er staan ook toffe tips in zoals die tegen bingewatchen. Je zet de aflevering in het midden uit zodat je geen cliffhanger hebt. Door deze tip ga ik vroeger naar bed! Verder is een van mijn doelen een gezondere leefstijl. Doordat een vriend de App ook heeft gedownload en we elkaars Buddy zijn steunen we elkaar. Ook vind ik het tof om hem uit te dagen een Habit samen met mij te doen. Ik merk dat ik de afgelopen twee maanden al wat beter slaap en meer beweeg!

Priscilla:
Ik ben sinds mei bij PsyQ in behandeling voor mijn ADHD. Ik vind het heel fijn om tussen de behandelingen door af en toe te chatten of videobellen met mijn coach via de App. Zeker nu ik mij door corona wat angstiger voel. Wat ik het leukst vind is de community. Hier worden ervaringen, tips en foto’s gedeeld. Ik ga dit weekend de Crea Bea Habit doen en mijn creatie delen. De foto’s van andere creaties inspireren mij dus ik hoop dat de mijne ook dat effect heeft!

MEER INFO

Je kunt de Superbrains App gratis downloaden via de Apple App store en de Google Playstore.
Je kunt ook deze video bekijken over hoe Superbrains werkt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.