De kracht van het ADHD Café? Kijk en luister maar

|

Als je ADHD of ADD hebt is het een feestje om mede-AD(H)D’ers te ontmoeten. Een feest van herkenning vooral. Je hebt aan een half woord genoeg, snapt dat de ander ‘even afgeleid’ is en lacht er samen om. Je hoeft je even niet ‘anders’ te voelen.

ADHD Cafés door het hele land

Maar waar ontmoet je elkaar dan? Gelukkig organiseren Impuls & Woortblind-vrijwilligers door het hele land elke maand ADHD Cafés. In deze tijd zijn er een aantal even dicht vanwege hun te kleine ruimte qua 1,5 meter. Anderen doen het café online en sommigen zijn gewoon open.

Video en audio – interviews met organisatoren van ADHD Café

Wil je meer weten over het ADHD Café? Bekijk dan dit interview met Jan Willem Lignac, organisator van ADHD Café Amersfoort. Heel leuk en informatief. Hij legt ook heel goed uit wat ADHD is en hoe het werkt in het hoofd van een ADHD’er. Hoe leuk is het om samen met hem en andere mensen met een overactief brein een avond helemaal jezelf te zijn?

ADHD en dyslexie

Ook in Heusden was media aandacht voor het ADHD Café in die plaats. Organisator Emmy Hendriks vertelt in dit radio-interview over het café. Op 25 augustus gaat het over het vaak samengaan van ADHD met dyslexie. Ook zij ziet hoe blij mensen worden van deze bijeenkomsten waar het voelt als thuiskomen. Mensen ervaren vaak een drempel om er naar toe te gaan, maar hebben nooit spijt!

Meer over onze ADHD Cafés vind je op onze algemene ADHD Café pagina.

Voor data en locaties, kijk ook in onze online agenda.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.