Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

De ROAD studie: Risico op Ontwikkelen van ADHD

Voor jonge en aanstaande ouders met ADHD – doe mee!

Impuls & Woortblind is een van de partners van de nieuwe ROAD studie. ROAD is een onderzoek naar de verschillende factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van ADHD en hoe het komt dat sommige kinderen wel ADHD ontwikkelen, maar de meeste kinderen niet. Het onderzoek volgt een grote groep kinderen en hun ouders vanuit heel Nederland vanaf de zwangerschap totdat het kind 6 jaar is, om zo de vroegste kenmerken van ADHD in kaart te brengen. Het UMC Groningen coördineert dit onderzoek.

Waarom dit onderzoek?
Een diagnose ADHD wordt meestal gegeven als een kind op de basisschool zit, maar ouders hebben eigenlijk vaak al eerder in de gaten dat de ontwikkeling van hun kind anders verloopt dan die van andere kinderen. De ROAD studie probeert deze vroege signalen van ADHD in kaart brengen en kijkt naar het samenspel van aanleg en omgeving. Als er op vroege leeftijd beter bekend is wat risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van ADHD, dan kan onderzocht worden of er vroege behandelingen mogelijk zijn om de ontwikkeling van ADHD te verminderen of zelfs te voorkomen.

Wie kunnen er meedoen?
Als jij en je (eventuele) partner een baby verwachten en tenminste één van jullie beiden ADHD heeft, kun je meedoen aan het onderzoek.

Meer info en aanmelden
Aanmelden voor het onderzoek kan via de website www.vroegherkenningadhd.nl. Ook als je nu nog niet in verwachting bent, maar in de toekomst misschien mee wil doen, kun je dat via de website aangeven. Daarnaast vind je op de website meer informatie over de studie en over ADHD.

Vragen of opmerkingen over het onderzoek? Mail dan naar [email protected].

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam