Podcast ADHD Dingen over dopamine

|
1 reactie

Deze aflevering van de podcast ADHD Dingen is weer echt een aanrader. Nirma Haggenburg interviewt hoogleraar Roshan Cools. Zij doet onderzoek naar het effect van Ritalin op het brein en legt uit waarom veel mensen met ADHD het lastig vinden om te starten en te stoppen met een taak. Dat heeft namelijk alles te maken met je dopamine-niveau. Verder gaat het over de functie van dopamine en of het erg is om niet altijd gefocust te zijn. (het antwoord is: NEE!)

Er komen vele verrassende zaken aan bod, zoals het feit dat bij vrouwen de dopamine-niveau’s wisselen gedurende hun menstruatiecyclus. En dat Ritalin zelfs averechts kan werken als je van jezelf al een normale tot hoge dopaminespiegel hebt.

Via deze link kun je de podcast beluisteren én heel veel informatie lezen over de werking van dopamine en wat dit te maken heeft met ADHD.

Tot slot nog even deze mooie uitspraak van Roshan Cools, te lezen bij ADHD Dingen:

Gebrekkige controle en concentratie is niet altijd een slechte zaak, daarmee stel je de vrije ongebonden geest open, die zorgt voor creativiteit en innovatie.

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Thanks voor het delen, nu ik weet dat concentratie en hyperfocus ook losgelaten kunnen worden, en zodoende ruimte te kunnen maken voor de ongebonden geest, voor creatieve ideeën. Thanks…. Gr Robert

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.