Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Wat is jouw ervaring met PsyQ of een andere ggz-aanbieder qua ADHD-zorg?

|

Onlangs verscheen er in het NRC een bericht dat ons zorgen baarde. Het ging over de ‘complexe zorg’ die bij ggz-instelling PsyQ ernstig in de knel is gekomen. Het komt er -kort door de bocht-  op neer dat simpele hulpvragen goedkoper zijn en meer geld opbrengen dan complexere zorgvragen. Die duren te lang. En dus doet PsyQ alleen nog maar simpele hulpvragen. Plus intakegesprekken, want die leveren geld op. Waarna je op een eeuwigdurende wachtlijst komt.

Hoe zit het met ADHD?

Het NRC-artikel, met de titel ‘Uw depressie duurt te lang, onze behandeling stopt hier’, gaat niet over ADHD. Toch vermoeden wij dat dit probleem ook speelt bij mensen die zich bij PsyQ aanmelden met ADHD-achtige klachten. We kregen hier ook al enkele signalen over. Mensen die na aanmelding of intake op een maandenlange wachtlijst kwamen.

Wat is jouw ervaring bij PsyQ?

Wij zijn daarom erg benieuwd naar jullie ervaringen met PsyQ. Wij kennen PsyQ als een plek waar mensen met ADHD op een goede behandeling kunnen rekenen en waar de expertise op het gebied van ADHD bij volwassenen groot is. Met name door alle inspanningen van ADHD-specialist Sandra Kooij. Maar is dit inderdaad niet meer het geval?

Hoe gaat het bij andere ggz-instellingen?
  • Heb jij een ervaring met PsyQ die past bij de alarmerende berichten uit het NRC?
  • Ben jij (daardoor) naar een andere ggz-instelling gegaan?
  • Wat was jouw ervaring daar?
  • Denk aan de lengte van de wachtlijst
  • Hoe was diagnostiek en behandeling toen je wél aan de beurt was: te kort? Lang genoeg? (Te) veel groepstherapie? Of juist te weinig?
Deel je ervaring

We horen het graag als je iets kwijt wil over jouw behandeling rond ADHD – of gebrek aan behandeling-  bij PsyQ of een andere ggz-instelling. Bij duidelijke signalen dat er iets helemaal niet goed gaat voor mensen met (een vermoeden van) ADHD komen wij in actie. Zonder signalen van onze doelgroep zelf maken we weinig indruk.
NB: goede ervaringen zijn uiteraard ook welkom!

Mail jouw reactie naar: [email protected].

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam