Podcast Wat is ADHD met Rob Pereira

|

Wat is ADHD? Deze vraag staat centraal in een leuke, informatieve podcast van Nirma Haggenburg. Zij heeft zelf ADHD en stelt vragen die bij veel mensen met ADHD en ADD spelen. Zoals: ADHD’s horen altijd ‘Doe het dan gewoon even’. Hoe leg je uit dat dit niet zo ‘gewoon’ is als je ADHD hebt? En hoe ‘nodig’ is medicatie?

Erfelijkheid en voeding bij ADHD

Rob Pereira beantwoordt alle vragen op een begrijpelijke en prettig concrete manier. Hij is ADHD expert en voorzitter van Impuls & Woortblind en heeft jarenlange ervaring met behandeling van kinderen en volwassenen met ADHD. Daarnaast doet hij veel onderzoek naar ADHD. Hij legt uit hoe het zit met erfelijkheid van ADHD, de invloed van voeding en werking van de darmen.

OHIO

Mensen met ADHD zijn inderdaad minder goed in ‘gewoon even iets doen’ omdat ze vaak moeite hebben met het opstarten van dingen (die ze niet superleuk vinden). Stoppen kan ook lastig zijn als ze iets juist wel leuk vinden. ADHD’ers zijn meestal wel goed in uitstellen, merkt hij droogkomisch op. Daar heeft Rob Pereira een tip voor: OHIO – Only Handle It Once. Ja inderdaad. Toch gewoon iets meteen ‘even’ doen en niet uitstellen. Dan ben je er vanaf en kan het uit je hoofd. Dat geeft rust.

Tijdblind

Verder gaat het over de impact van een negatief zelfbeeld, omdat je als ADHD’er zo vaak hoort dat je beter je best moet doen en het nooit goed genoeg lijkt. Over ’tijdblindheid’ waar veel mensen met ADHD last van hebben (of hun omgeving) en over medicatie. Wel of niet? Het ligt aan de persoon, vertelt Rob. “Jij leeft ook prima zonder toch?” Hij benadrukt nog eens dat elke persoon met ADHD uniek is. Maar een beetje generaliseren is onvermijdelijk om dingen uit te leggen. Luister vooral hoe hij het zelf omschrijft. Echt de moeite waard en heel leerzaam. We kijken uit naar de volgende ADHD Dingen Podcast van Nirma!

Via deze link kun je de Podcast beluisteren op Spotify.

Op LinkedIn profiel van Nirma Haggenburg vind je meer info over haar podcast serie ADHD Dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.