Leuk interview met bekende Vlaming met dyslexie

|

Filmmaker en zanger Geert Verdickt, een bekende Vlaming, heeft dyslexie. Toch deed hij in december 2014 mee met het Groot Dictee der Nederlandse taal, dat elk jaar door de Nederlandse Publieke Omroep en het Vlaamse Canvas wordt uitgezonden. Dapper! In een radio interview hierover leest hij desgevraagd een stukje voor uit een krant. Zijn moeite met het vlot verwerken van de tekst is duidelijk te horen. ‘Lezen en schrijven is altijd keihard werken’, vertelt hij. Maar heeft dyslexie naast een trauma voor dictees ook voordelen opgeleverd?

Bron: Geert Verdickt is dyslectisch en schrijft mee het Dictee 

Update 2020: Geert heeft de schaamte over zijn dyslexie achter zich gelaten

Schaamte over je dyslexie: iets wat veel mensen herkennen. Geert Verdickt had dit ook. Maar zijn deelname aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2014 betekende een ommekeer. Hij vertelt er over in het radioprogramma De Wereld van Sofie. Zo meldt hij in onderstaande tweet:

“Mijn afkeer voor schrijven en mijn schaamte owv dyslexie heb ik na mijn deelname aan het Groot Dictee in 2014 van me af kunnen schudden. En het heeft me wel tot de muziek gebracht” Geert Verdickt aka Buurman in #dewereldvansofie”

Luister ook naar dit mooie interview met hem en laat je inspireren!
https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/voor-geert-verdickt-van-buurman-was-dictee-horror#podium19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.