Dysheksie.nl – Dyslexietips voor leerlingen en docenten

|

Femke heeft dyslexie. Ze heeft daar last van, bijvoorbeeld met het leren van een vreemde taal zoals Engels.
Of als de uitleg van de docent te snel gaat. Maar ze weet heel goed wat zij nodig heeft om wel goed te kunnen leren en wil graag andere jongeren met dyslexie informeren in inspireren.

Welke jongere bouwt zo’n knappe site?

We mogen blij zijn met dyslecten zoals Femke. Want zoals veel mensen met dyslexie kan zij dingen die veel mensen niet kunnen, Welke jongere bouwt er nu een prachtige inhoudelijke website met zinvolle tips en informatie over dyslexie? We hebben het over www.dysheksie.nl. Die heeft Femke helemaal zelf gebouwd, wat op zichzelf al heel knap is voor iemand die net op de middelbare school zit. Bovendien staan er echt veel goeie tips op voor leerlingen en docenten. De tips zijn heel concreet en praktisch. En ze komen van iemand die zelf dyslexie heeft. Ze weet dus waar ze het over heeft.

Haal het beste uit jezelf met dyslexie

De site moet nog groeien maar er staan nu al een paar fijne video’s op. Vooral de eerste video, waarin Femke uitlegt wat dyslexie is, waar zij in de praktijk last van heeft én wat ze juist beter kan dan anderen, is heel informatief. Ben je docent? Lees ook de tips voor docenten en doe er je voordeel mee! Tenslotte kun je vragen stellen aan (bekende) dyslectische Nederlanders die het ver geschopt hebben. Flikken Maastricht acteur en regisseur Victor Reinier heeft ook zijn medewerking toegezegd.

Kortom: een aanwinst op het gebied van informatie over dyslexie, deze website van Femke. Geen gemekker over stoornis en leerproblemen, maar informatie en uitleg over hoe je (wel) kunt leren met dyslexie en het beste uit jezelf kunt halen!

www,dysheksie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.