Dyslectisch VVD-raadslid zet trend: verkiezingsprogramma in lettertype dyslexie

|
2 reacties

Een geweldig bericht in BN De Stem: VVD-raadslid Sander Mulders (27) is ‘hartstikke dyslectisch’ en roept op tot het maken van dyslexievriendelijke verkiezingsprogramma’s, namelijk in het lettertype dyslexie. Hij plaatst ook deze video op facebook en zijn oproep slaat aan. Zijn eigen VVD maakte een verkiezingsprogramma in de dyslexieletter en lokale partijen door het hele land volgen.

‘Dyslexie is een belangrijk onderwerp’

Lees vooral (tussen alle reclames door…) zijn hele verhaal in het bericht, Want deze jonge dyslecticus is echt een inspirerend voorbeeld voor kinderen/jongeren die worstelen met hun dyslexie op school. Bovendien heeft hij de ambitie om binnen de hele (gemeente)politiek begrijpelijke taal te gebruiken. Zo is hij de aanjager van de Direct Duidelijk Deal die de gemeente Oosterhout onlangs ondertekende en waarin afgesproken is om begrijpelijkere taal te gebruiken. “Dyslexie is een belangrijk onderwerp. Ik hoop dat andere partijen volgen”. aldus de Oosterhoutse jonge politicus.

Lettertype dyslexie

Over het verkiezingsprogramma in het dyslexie lettertype zegt hij: “De onderkant van de letters is zwaarder, waardoor de letters minder dansen. Alle beetjes helpen en dat is voor mensen met dyslexie erg belangrijk.”

Nieuwsgierig naar dit speciale lettertype voor dyslexie? Lees het interview met de Nederlandse ontwerper van deze internationaal bekende letter. Zelf grafisch ontwerper met – uiteraard! – dyslexie en actief vrijwilliger bij Impuls & Woortblind).

 

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Trudy Joling
  29 januari 2022 11:24

  Op zich een prima initiatief! Goed dat er aandacht voor dyslexie is. Maar het kan niet zo zijn dat de hele maatschappij zich moet aanpassen aan de 4% dyslectische mensen, waarvan er ook velen zijn die helemaal geen baat hebben bij dit lettertype; in tegendeel zelfs. Bovendien vinden veel niet dyslectische mensen dit lettertype helemaal niet prettig. Ik wil daarbij niets afdoen aan wat Christian Boer ontwikkeld heeft. Het is fijn dat hij een groep mensen hiermee kan helpen.

  Trudy Joling
  Dyslexiebehandelaar

  Beantwoorden
 • Top dat Sander dit heeft gedaan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.