Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Een nieuw lettertype voor mensen met dyslexie

|
2 reacties

Een letter die lezen voor dyslectici makkelijker maakt

Christian Boer is grafisch ontwerper, dyslectisch en ondernemer. Een combinatie van talenten en kwaliteiten die tot mooie resultaten kan leiden. Een daarvan is al een feit: Christian heeft een lettertype ontwikkeld speciaal voor dyslectici: ’Dyslexie Font’.

Dit is zijn letter, die wereldwijd belangstelling trekt. Niet vreemd, want Christian (links op de foto) weet hoe dyslexie werkt en heeft daar zijn letter op gebaseerd. De meest voorkomende leesfouten bij dyslexie zijn het verwisselen, spiegelen, draaien en samensmelten van letters. In het Dyslexie Font is iedere letter uniek, waarmee de bekende leesfouten van dyslexie worden tegengegaan. De belangrijkste kenmerken van het Dyslexie Font zijn een zwaardere onderkant, schuinere letters, grotere openingen en andere vormen. Daardoor is de kans op draaien en verwisselen veel kleiner.

In een interview in Impuls & Magazine nr 2 -2019 vertelt Christian hoe hij tot de letter kwam. Je kunt het verhaal lezen in een ‘gewoon’ lettertype en in het Dyslexie Font. Wat leest het fijnst voor jou?

Op de website van Dyslexiefont vind je alles over dit lettertype.

Ook onze website is leesbaar in het Dyslexiefont. Klik hiervoor simpelweg op de button rechtsboven

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Bijzonder, dat lezen opeens zo makkelijk wordt. Ik lees graag maar hoeveel keer ik niet terug naar de tekst moet die ik aan het lezen ben en moet herlezen om zeker te zijn niets te missen. In de bieb hebben ze boeken met grotere letters, wat ik eens geprobeerd heb maar dat had niet het gewenste effect zoals nu gebeurd. Zelfs op de computer lezen waar ik een bloedhekel aan heb, lijkt direct te verbeteren. Tevens heb ik mensen die weten dat ze dyslectisch zijn een email gestuurd over dit Font. Eigenlijk worden m’n leesogen opeens geopend, want zolang ik het gered heb zonder hulpmiddelen blijft het ontkennen van het probleem. Dus toch, maar dan positief.

    Beantwoorden
  • Ik maak er al jaren gebruik van echt helemaal geweldig. Lezen is een stum makkelijker geworden. Het is nog wem dat ik ieder letter lees maar stukken makelijker. Dit had 40jr geleden moeten zijn. Maar gelukkig is het er nu voor velen. Alleen nu nog voor android telefoon. Christian de Boer enorm dank je wel voor het ontwikkelen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam